fredag 23 mars 2007

Moderaterna - det nya statarpartiet

Moderaterna ska införa en ny slogan! Moderaterna - det nya statarpartiet! De nya kraven på arbetslösa om att vara beredda att flytta omedelbart när man blir arbetslös påminner starkt om det gamla statarsystemet. Troligtvis är avsikten från partistrategerna i Stockholm att man om man upprepar lögnen tillräckligt ofta så ska den få en tillräckligt stor del av svenska folket att se statarsystemet som något positivt laddat. Många av högerns traditionella väljare har alltid tyckt att statarsystemet var bra, så det gäller bara att övertyga några till.

Lagförslaget om skatteavdrag för pigtjänster fick häftig kritik från juristerna i Lagrådet. Men finansdepartementet har bråttom med att förtydliga lagen, den måste ju införas till 1 juli. Både Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt har ju redan bokat in sommarstorstädning första veckan i juli!

Enligt beräkningar som gjorts av tidningar som Veckans Affärer, Dagens Industri och Affärsvärlden så har de svenska riskkapitalbolagens chefer tjänat miljardbelopp i ersättningar. Bara de sex rikaste har fått ut 9,2 miljarder (observera miljarder, inte miljoner). Enligt ETC kunde pengarna räckt till att göra dagis och fritids helt kostnadsfritt i Sverige. Men vi får ingen nytta av pengarna (som dom tjänar på att förvalta våra pensionpengar). Dom skattas nämligen i skatteparadis... Skäms dom inte alls? Eller skammen försvinner med kosingen?

Inga kommentarer: