söndag 11 mars 2007

TV-spektakel

Tittade ni på finalen i den svenska uttagningen till Eurovison Song Contest? Det gjorde inte jag! Jag har svårt för dessa stora uppstyltade spektakel där form, utseende, stajling och annat runt omkring är mycket viktigare än vad det verkligen handlar om. Jag har alltså varken tittat på alla uttagningar, andra chansen eller finalen. Det hela verkar mest vara till för att fylla ut sändningstid och locka folk att ringa så många telefonsamtal som möjligt. Någon tjänar ju en massa pengar på alla röstande som ringer. Många ringer ju både 20, 30 eller 50 - eller ännu fler gånger. Hur som helst får jag gratulera the Ark till segern. Jag såg förresten i Bladet att "då vill jag vråla" Carola var missnöjd. Hon fick som förra årets segrare inte sjunga sin senaste singel och plugga den utan bara dela ut priset. Stackare, hon får ställa upp i TV utan att göra reklam för sin senaste skiva!

Asatron har tydligen nu godkänts som en religion. Och det kan man väl tycka är riktigt. Varför ska det vara erkänt att tro på den gud vi kallar Gud, eller Allah men inte Tor och gänget. Fast dom är visst bara 150 än så länge och måste vara minst 3000 för att få statsbidrag. Fast jag begriper inte varför alla de andra sekterna som är över 3000 medlemmar ska statsbidrag de heller.

Enligt en Sifo-undersökning så kan bara 13% av svenska folket tänka sig att köpa hushållsnära tjänster bara för att priset halverats och alla vi andra 82% (som säger nej) ska subventionera deras tjänster. Det ska nog till lite mer för att det ska bli de 6000-7000 nya jobben som farbror Fredrik förväntar sig.

Moderaterna ska nu försöka bli ett miljöparti också efter att först ha omvandlat sig till ett arbetarparti. Fredrik Reinfeldt visar just nu stort intresse för miljöfrågorna, och försöker göra sken av att han insett att något måste göras, och att detta faktiskt kan få kosta några ören. Men omvandlingen har inte hunnit nå ut till gräsrötterna än. I dagens Helsingborgs Dagblad deklarerar moderaternas kommunstyrelseordförande i Höganäs, Péter Kovács, att det blir ingen mer vindkraft i Höganäs kommun. Så mycket var det med den satsningen på förnyelsebar energi. Kärnkraft är bättre, bara vi slipper uranbrytning och slutförvaring av radioaktivt avfall i vår egen lilla idyll.

Springtimerapport 2007: Det blev en andra runda denna veckan, i dag. För en gångs skull hinner jag alltså kommentera rundan samma dag. Dagen har till största delen gått i vårens tecken. Den tjocka vinterjackan åkte av och det blev t.ex. bara en täckväst under dagens promenad. Och joggingrundan gjordes i solsken. Riktigt skönt var det. Fast jag var nog lite väl påklädd för dagens värme. Det blev svittit som bara den. Och det gick tungt tyckte jag. Mycket tungt. Om jag varit ute och gått och cyklat för mycket tidigare under dagen kanske? Men jag kapade trots allt närmare en minut på fredagens chockartade tid. 31.55 stannade klockan på. Det är fortfarande en hel del kvar till de 30 minuter jag satt som gräns innan jag förlänger rundan.

Inga kommentarer: