torsdag 8 mars 2007

Ökat tågresande - är det bra?

Tågresandet med Skånetrafiken fortsätter att sätta nya rekord. 2006 gjordes 113 miljoner resor jämfört med 102 miljoner året innan. Och detta är långt över kalkylerna som räknat med 105 miljoner resor till 2008. Och detta skapar naturligtvis problem - platserna räcker inte till på tågen. Det finns inte tillräckligt med tågsätt för att täcka behoven. Perrongerna är inte tillräckligt långa för de tåg som skulle behövas. Och det finns inte tillräckligt med spår överallt för alla de tåg som skulle behövas. För att lösa dessa problem finns det två lösningar. Antingen får man bygga fler spår, längre perronger och fler tåg eller också får man ändra samhällsplaneringen så att färre tvingas till att pendla varje dag. Gissa om man kommer att välja den dyraste lösningen?

I Hebron i Palestina har en svensk civil observatör fått föras till sjukhus sedan han träffats av en stor sten kastad från en judisk bosättning inne i staden som alltså ligger på av Israel ockuperat område inne i Palestina. Observatörerna finns på plats för att skydda palestinier i staden från trakasserier från de israeliska bosättarna inne i staden. Dessa trakasserar medvetet de palestinska innevånarna i syfte att skrämma bort dessa så att de israeliska bosättningarna kan utvidgas. Kan ni gissa vilken av parterna som Sverige bojkottar och vilken part i konflikten som vi samarbetar med?

Har du för mycket pengar? Från den amerikanska firman Asanti kan man specialbeställa nya fälgar till bilen. För 1 miljon dollar får du fyra nya fälgar att sätta på bilen. Priset beror på att dom täcks med 26.000 diamanter och 1.200 rubiner! Om du skulle ha en miljon dollar över kan du också använda pengarna till något vettigt, och vågar då samtidigt lämna din parkerade bil.

Skattemyndigheten ska specialgranska idrottsrörelsen. Man ska titta på spelararvoden och liknande. Jag har en känsla av att en del idrottsföreningar har en försämrad ekonomi framför sig!

MFF och Hasse Borg har apropå detta åkt på en skattesmäll. Skatteverket anser att Hasse Borg var anställd som sportchef medan Hasse Borg och MFF hävdar att han bara var konsult via företaget MFF Service. Jag antar att företaget MFF Service var sportkonsult till andra föreningar också. Att det inte bara var en konstruktion för att slippa betala skatt.

Inga kommentarer: