lördag 3 mars 2007

Den enda sanna glädjen

Dom säger att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Det är därför med stor glädje jag såg att Djurgården i den sista avgörande matchen mot Linköping gick på en riktig mina. 4-2 i baken innebar att Djurgården inte fick fortsätta till slutspelet i hockeyn. Något som Stockholmsdrakarna verkar ha varit helt övertygade om att det skulle ske. Fast Djurgårdenfansens uppträdande var skamligt. Nu ska man inte förvänta för mycket från 08-or. Jag har sagt det förut, och får väl upprepa det. Idrottsfans från Fjollträsk borde vara förbjudna att åka utanför tullarna för att se på matcher tills dom har lärt sig hur man uppför sig. Förhoppningsvis blir påföljden för Djurgården kännbar. Fast jag hörde nå'n representant för Djurgården i radion som uttalade sig. Och det tyckte jag gick mest ut på att det var Linköpingsfansens fel allt ihop. Ett påstående som jag tycker det verkar som om han var ganska ensam om.

I Helsingborg har den nya högeralliansen bestämt sig för att sätta hårt mot alla som fuskar med socialbidraget. Nu inför vi nolltolerans berättar socialnämndens moderata ordförande Christian Orsing. Man har hittat i princip ett fall varje månad av fusk och det handlar om flera hundratusen kronor. Usch ja så hemskt! Naturligtvis ska man inte fuska med olika bidrag och försäkringar. Den som gör detta stjäl från oss alla. Jag utgår ifrån att man från moderathåll nu även ska ta i med hårdhandskarna med alla fifflande privatläkare och privata sjukgymnaster. En stickprovskontroll gjord av Skatteverket har visat att en mycket stor andel av dessa hade fifflat med skatten. Och här handlade det inte om flera hundratusen kronor, det handlade om mångmiljonbelopp. Ta itu med fuskarna, men alla fuskare. Inte bara de på nedre botten, utan även de uppe på de högre liggande våningarna!

I Åstorp växer skandalen med företaget Svensk Jordförbättring och dess VD Mattias Alp. Grävningar som gjort av kommunen där företaget skulla anlagt en bullervall visar att man dumpat ca 100 ton oblandad natriumsulfat i en grop och sedan täckt över. Man har full anledning att vara kritisk mot naiva och lättlurade kommunala tjänstemän och politiker. Men trots allt ligger det största ansvaret på det fiffelföretag som Svensk Jordförbättring verkar vara. Smarta affärsmän?

Flygbolaget Fly Me har gått i konkurs. Ett par dagar innan konkursen köpte man upp ett annat bolag och hann betala ut 43 miljoner kronor för det. Ägaren till det inköpte bolaget sitter också i styrelsen för Fly Me, Man skulle kunna säga att han räddade undan några miljoner till sig. Det är sådant som kallas smarta affärsmän. Dom som köpt biljetter men står utan användbara biljetter tycker kanske inte att det var lika smart.

Inga kommentarer: