torsdag 8 februari 2007

Teckna kollektivavtal

Det mauderniserade centerns stora hjältinna Sofia Appelgren har bestämt sig för att sälja sin salladsbar Wild'n Fresh. Hennes vägran att av princip inte teckna kollektivavtal blev för jobbig för henne. Trots mängder av stödkunder (omsättningen har ökat efter fackets blockad) och trots att hon just tack vare vägran att teckna kollektivavtal kan konkurrera med lägre kostnader än konkurrenterna var det tydligen inte roligt längre. Förhoppningsvis får debatten folk att förstå att om företag ska kunna konkurrera på lika villkor så kan inte vissa företag välja att skaffa sig speciella konkurrensfördelar.

I går gjorde jag ett kortare besök i Ängelholm. Tyvärr passade ingen av de bussar (dom är inte allt för många) så för att ta mig dit måste jag först ta tåget till Helsingborg för att därifrån ta nästa tåg till Ängelholm. Det blir en ganska lång (och dyr) omväg. Kanske kan man hoppas att det återigen blir tågtrafik när Söderåsbanan öppnar igen? Hur som helst kunde jag konstatera att det nu i Helsingborg finns tre gratistidningar som delas ut och konkurrerar om gratisläsarnas gunst. Metro har funnits en tid, Punkt.se började för en tid sedan och nu har alltså även lokala Helsingborgs Dagblad börjat dela ut en gratistidning vid namn Xtra! Bra för pappersindustrin och pappersåtervinningsindustrin. Men det ser för djävligt ut när alla tidningarna slängs här och var. Jag passade också på medan jag väntade på tåget i Helsingborg att ladda upp mitt månadskort från måndag. Tyvärr är det ju dags att börja daglig pendling från måndag. Fördelen är att jag väl hinner läsa mer böcker på tåget. Och jag får kanske investera i en bättre MP3-spelare. I varje fall bättre lurar till den jag har.

Felet på Forsmark 1 visar sig vara allvarligare än man först trott. Kärnkraftsaggregatet kommer att få stå stilla ett bra tag. Skandalen med nedtystad kritik växer också. Den kritiska rapporten från Forsmark gömdes länge undan på SKI. Och man gjorde vad man kunde för att förhindra att den överhuvudtaget blev känd för allmänheten. Östhammars moderata kommunalråd verkar ha varit ett stor föredöme. Hon har ju gått ut och beklagat att kritiken blev känd. Vidare rapporteras att VD:n för Forsmark Lars Fagerberg tvingats avgå. Jag tycker fler borde lämna in sina papper.

Jag upprepar. Det är dags att göra allvar med nedstängningen av Sveriges ålderstigna kärnkraftspark - NU!

Inga kommentarer: