måndag 12 februari 2007

Sjukt!

Ett av de riktigt stora nöjena med dagens tidningsmedia är att läsa kändisskvallret! Jo, jag skämtar... Men ibland kan även skvallret berätta sanningar. Aftonbladets söndagsbilaga berättade i går om den f.d. fotomodellen Tyra Banks, som numera försörjer sig som talkshowvärd med sin egen talkshow. Hon har tydligen lagt på några kilon och har därför i amerikansk media hånats och bland annat har hennes talkshow, The Tyra Banks Show, döpts om till The Tyra Porkshop. För att visa vad dom menar presenteras två bilder i baddräkt på Tyra Banks. Så'na där före och efter ni vet. På bilden före ser hon mest ut som en anorektisk benget medan hon på bilden efter ser ut som en frisk välmående glad (och tycker jag attraktiv) 35-åring. Den intressanta frågan är vad som är sjukt; modebranschen, amerikansk media eller hela världen i allmänhet?

Springtimerapport 2007: Det blev en runda under eftermiddagen i går, trots att det var riktigt kallt och även började blåsa lite. Men jag ska erkänna att efter den första kilometern hade jag nästan ångrat mig. Det var tungt något makalöst. Och då hade jag ändå medvind i början. Om det var gårdagens lätta runda eller olämplig uppladdning vet jag inte. Jag undrar om det är lämpligt att proppa i sig några nävar vingummin precis innan? Tiden 32.45 blev därför som en överraskning. Mycket bättre än väntat. För i dag var det tungt, mycket tungt.

Det finns mer eller mindre meningsfull forskning. Den amerikanska forskaren Dr George Preti har efter experiment kommit fram till att mäns armsvett gör kvinnor mindre stressade. Så om ni känner er riktigt uppstressade töser, kom och stoppa näsan i armhålan på mig efter jag varit ute på en joggingtur! Överlever ni blir ni garanterat lugnade.

Världens kärnkraftverk förbrukar varje år 65.000 ton uranbränsle. Och lämnar efter sig 10.000 ton högaktivt avfall. I dag finns ungefär 300.000 ton liggande i lager över hela världen. Inget land har ännu slutligt löst hur man ska göra sig av med denna gåva till våra efterkommande. Längst har USA och Finland kommit som i varje fall bestämt var man skall slutförvara skiten. Avveckla kärnkraften!

Inga kommentarer: