onsdag 7 februari 2007

Ett mauderniserat centerparti

Mauderniseringen av centerpartiet fortsätter. Observera att maudernisering inte har med modernisera att göra (snarare tvärtom) utan det handlar om Maud Olofssons eget privata korståg för att förvandla centerpartiet till ett regelrätt marknadsliberalt parti på högerkanten. Troligtvis med en förhoppning att kunna locka de väljare ute till höger som moderaterna kan riskera tappa om man fortsätter kalla sig ett arbetarparti. De traditionella landsbygdsväljarna är inte längre intressanta för Maud och hennes marknadsliberala stödtrupper. Senaste nytt är att Maud Olofsson börjat förbereda partiet för att hon nu bestämt sig för att partiet ska byta åsikt i EMU-frågan. Om ett år ska ni se att centern står främst på barrikaderna för att Sverige ska gå med i Eurosamarbetet.

Senaste hugskottet från skoltalibanen Jan Björklund är att reformera gymnasieskolan. En utredning har tillsats för att utreda gymnasieskolan, men major Björklund har redan bestämt att skolan ska delas upp i tre linjer. En för de duktiga som ger högskolebehörighet. En för de mindre pluggintresserade som ska gå en ren yrkesutbildning och en för strulmånsarna ska gömmas undan i något som ska kallas lärlingsutbildning. I fortsättningen måste man alltså redan när man är 15 bestämma sig för om man vill fortsätta plugga efter gymnasiet. Skulle man då välja fel är det för sent att rätta till när man har mognat till ytterligare. Än en gång är det alltså dags för hr Björklunds enkla lösningar. Ungefär tillbaka till den gamla uppdelningen i 3-årigt gymnasium som gav behörighet att sedan fortsätta plugga och den 2-åriga fackskolan. Hur många är det inte som ångrat att man valde den "lätta" vägen då. Tidigare har det i varje fall funnits möjlighet att komplettera upp och få högskolebehörighet i efterhand, men det har högeralliansen redan kraftigt beskurit.

I dag tänkte jag fylla på förrådet av ketchup, senap, saft, rödbetor osv och hade alltså planerat in ett besök på Björnekulla. Så när jag kom hem från jobbet tog jag Kimmy i handen och gick en promenad som avslutades vid fabriksboden. Tyvärr (för mig alltså, kanske inte för Björnekulla) hade dom precis besök av en turistbuss full med pensionärer på utflykt. 25 personer före i kön till kassan och Kimmy i handen var inte inbjudande. Jag fick alltså nöja mig med att i varje fall ha fått en promenad. Jag får försöka på nytt i morgon.

Inga kommentarer: