söndag 25 februari 2007

Springtime, kissande prins och abortmotståndare

Springtimerapport 2007: Det står nu helt klart att det kommer att bli ett lite längre uppehåll i uppladdningen inför årets Springtime. Snön som föll för några dagar sedan verkar kunna stanna några dagar. I dag på förmiddagen var det efter gårdagskvällens blandning av underkylt regn, hagel och snö fruktansvärt halt på sina ställen. Under dagen har det töat på lite och den värsta halkan är borta. Men det är fortfarande för mycket för att jag skall ge mig ut och springa. Det får alltså bli paus ännu några dagar.

Marcus Bernhardsson i Rojalistiska Föreningen är kritisk till att tidningen Se & Hör publicerat ocensurerade bilder på när Danmarks kronprins Frederik står och pinkar. Och tänk jag håller med Marcus. Så länge bilden inte tillför något nytt (alla vet hur en snopp ser ut, alla behöver pinka även om det kanske är inte helt bra att göra det offentligt) så finns det ingen anledning att publicera bilden alls. Fast det har inget att göra med att det är en kunglighet, det kvittar vem det är. Fast i Marcus värld är alltså kungligheter något bättre och finare än andra. Skulle en publicering vara journalistiskt intressant ska den ske om det gäller en blåblodig eller någon annan. Är det inte journalistiskt intressant ska det inte publiceras, även om det inte är en kunglighet. Löjligheterna från de rojalistiska kretsarna fortsätter alltså. Behandla dom blåblodiga lika, lika bra och lika illa!

Två kyrkliga ledare, den katolske biskopen Anders Arborelius och föreståndaren för Pingströrelsen Sten Gunnar Hedin hotar i ett inlägg med att många kristna kommer att bojkotta Kristdemokraterna i nästa val om Göran Hägglund gör allvar av det förslag som finns redan från den förra socialdemokratiska regeringen att även kvinnor som kommer från andra länder ska ha rätt att få en abort utförd i Sverige. Göran Hägglund har lovat att inte stoppa förslaget som fanns färdigt i arvet från S-regeringen. Men nu hotar abortmotståndare med att bojkotta KD i nästa val om förslaget läggs fram. Dom påpekar att KD ligger på gränsen att klara 4-procentspärren. Och om tillräckligt många kristna (som ju utgör kärnan i partiet) bojkottar partiet i nästa val åker man ur Riksdagen, och då är även en borgerlig regering troligtvis omöjligt. Ska vi gissa att Göran Hägglund kommer på ett sätt att begrava förslaget?

Inga kommentarer: