fredag 9 februari 2007

Dags att häva blockaden?

Hamas och Fatah rapporteras äntligen ha kommit överens om en samlingsregering. Troligtvis är det så att det är enda chansen att låta valets vinnare Hamas släppa in valets förlorare Fatah i regeringen. Striderna mellan Hamas och Fatah är en stor skandal, men en ännu större skandal är västvärldens blockad av det parti som vann ett demokratiskt val. En blockad som styrts från Israel, och som kostat många palestinier livet. Palestinier som inte gjort något annat ont än utnyttjat sina demokratiska rättigheter. Stänger du in två hundar i en liten bur, vägrar att släppa ut dom och inte ger dom någon mat lär det inte dröja länge förrän dom börjar slåss. Samma gäller om du stänger in en halv miljon palestinier i Gaza och vägrar att släppa ut dom och vägrar att leverera mat. Gaza-området är ett av världens mest tättbefolkade områden. Hamas och Fatah ska skämmas, men de som ska skämmas ännu mer är västvärldens ledare!

Inte bara VD:n Lars Fagerberg vid Forsmark avgick tydligen, även styrelsen byts ut till stora delar. Det är egentligen lustigt hur man i nästan samma mening talar om att ge sparken och om att avgå. Många som avgår har i själva verket fått sparken, men det anses väl mindre förnedrande att avgå än att få sparken. Och antagligen är det ekonomiskt fördelaktigt att formellt själv fatta beslutet.

I dag gjorde jag sista arbetsdagen på Försäkringskassan i Åstorp. Från måndag är sektionen flyttad till nya lokaler i centrala Helsingborg. Men, som det ser ut så räknar man inte med att vi blir långvariga i de nyrenoverade lokalerna. Vi har blivit tillsagda att inte sätta upp saker på väggarna så att det blir märken i de nymålade väggarna... Så mycket tror man på att vi kommer att behöva dom lokalerna någon längre tid. Annars har större delen av dagen gått åt till att packa ner allt man samlat på sig och behöver, eller inbillar sig att man behöver. Inte visste jag att man hade så mycket. Och då har vi ändå fyllt sopsäck efter sopsäck med sådant som inte ska behövas. Ni vet sådana där papper som man slänger efter att ha haft dom i tre år utan att behöva dom. Och dagen efter att man slängt dom så behöver man dom!

Springtimerapport 2007: Kylan (och därmed halkan) håller i sig. Det är riktigt halt ännu på några ställen där solen inte gjort sitt arbete. Alltså ger jag mig inte ut och springer någon motionsrunda. Vi får se i morgon på dagtid när det inte är mörkt. Det känns lite säkrare då.

Inga kommentarer: