torsdag 15 februari 2007

Forsmarksskandalen del 28

Forsmarksskandalen växer! Ja, jag trodde faktiskt inte att jag skulle få en chans att utan att skämmas kunna dra till med ett sådant påstående. Men den svenska kärnkraftsindustrin hjälper mig i min argumentation. Senaste nytt är att SKI förbjudit Forsmark att starta reaktor 2 samtidigt som reaktor 1 lär bli stillastående ännu längre än tidigare tänkt. Det har nu visat sig att de radioaktiva utsläppen från Forsmark varit upp till 300% större än vad man uppgivit. Detta eftersom tekniken inte fungerat som den skulle. Ett fel som har pågått i tre år! Det har också varit känt sedan slutet av förra året men som så mycket annat har det tystats ner tills nu. Som sagt, det är dags att göra allvar av avvecklingen av våra ålderstigna kärnkraftverk. Stäng skiten!

Calle har uttalat sig om Sverige förhållande till resten av världen i Riksdagen i dag. Han har också hävdat att Sverige är tvungna att stödja den ryska gasledningen genom Östersjön. Den intressanta frågan är om det var Sveriges utrikesminister Carl Bildt som uttalade sig eller om det var oljebaronen Carl Bildt som uttalade sig? Det är lätt att missförstås när man tjänar miljoner på ryska oljebolag. När det gällde Sveriges utrikespolitik var det tydligen inte så stor skillnad på vad Calle tyckte och vad den gamla sosseregeringen tyckte. Ett av områdena där ordvalet förändrats var om Sudan. Calle talar inte längre om folkmord i Sudan! Den intressanta frågan är om det var Sveriges utrikesminister Carl Bildt som uttalade sig eller oljebaronen Carl Bildt? Det är lätt att missförstås när man tjänar miljoner på sudansk olja! För övrigt var det naturligtvis ännu mer EU-vänligt och NATO-vänligt. Men det lär inte vara så stor skillnad från sossarnas EU-kramande.

Sofia Appelgren och hennes Wild'n Fresh fortsätter att utvecklas till en riktig såpa. Sofia själv vill slippa utnyttjas som en bricka i politisk pajkastning, men en av politikens största pajkastare, "centerpartisten" Fredrik Federley fortsätter spela pajas i affären. Nu vill han köpa salladsbaren för att låta den bli starten på en rikstäckande kedja. Affärsidén skall tydligen vara att vägra skriva på ett kollektivavtal. Hur Fredrik ska göra om anställda går med i facket och vill ha kollektivavtal vet jag inte. Antagligen får de sparken eftersom det är så Fredrik Federleys idealland ser ut. Fredrik Federley är en pajas! Sofia Appelgren ska ha all heder av att hon inte vill utnyttjas utan hon vill istället sälja till en seriös företagare.

Inga kommentarer: