fredag 2 februari 2007

Dubbla lojaliteter

Tankesmedjan International Crisis Group tycker att ett av de effektivaste sätten att få slut på dödandet i Darfur i södra Sudan är att införa sanktioner mot oljeindustrin som genom oljeinkomsterna till Sudans regering finansierar kriget. Den stora aktören här är Lundin Petrolium. ICG tycker att den svenska regeringen borde överväga sanktioner mot Lundin. Utrikesminister Carl Bildts kommentarer till kravet är - inga kommentarer! Och det förvånar inte med tanke på hans engagemang i just nämnda Lundin Petrolium.

Springtimerapport 2007: Det blev som jag tänkte, en joggingrunda på kvällen. Jag vet inte om det var vårkänslorna eller något annat, men från början kändes det riktigt skönt att springa. Det kan ju också vara så att jag börjar komma ifrån nybörjarstadiet... Tyvärr visade det sig när jag kom upp till Tingvalla och skulle ge mig ut i elljusspåret att ljuset inte fungerade. Det var kolmörkt i skogen så jag fick vända om och ta en annan runda istället. Det fick bli Skogslundsbacken upp till Björnås istället. När jag gick i skolan hette det Backarna och jag hade själv några backa-ongar i klassen. Kaj ser jag fortfarande någon gång då och då, Christel undrar jag däremot vart hon tagit vägen. Och så Göran som så tragiskt dödades i en mopedolycka när vi gick i 9:an. Jag kan fortfarande minnas hur vi gick och väntade på besked på skolgården. Olyckan inträffade under skoltid på väg till ishallen. Jag tror det var en av de hemskast upplevelserna jag haft. Och på den tiden var det inte tal om krisgrupper och liknande.

Senare blev det finare att bo där uppe på åsen och då kunde det ju inte heta något så simpelt som Backarna, så det blev Björnås istället. Hur som helst kände jag mig riktigt fräsch hela rundan (ja, med undantag för sista biten upp för Skogslundsbacken då möjligen). Så det var ju synd att jag inte kunde få någon tid att jämföra med. Rundan blir något kortare än vanligt (det tog drygt 26 minuter).

Inga kommentarer: