tisdag 20 februari 2007

Bloggare i knipa

Jaha, det var inte lätt! Hur ska man hantera den nyheten? Fredrik Reinfeldt har gjort klart att det inte blir någon sänkning av öl- och vinskatten. Fredrik poängterar att det inte finns något budgetutrymme för en sänkning. Och ändringen är helt enkelt inte heller förankrad inom alliansen. Det tar emot att säga det, men - OK. Bra sagt Fredrik! (Usch, det kändes konstigt att säga det).

George W Bushs utrikesminister Condoleezza Rice ställer sig bakom Israels premiärminister Ehud Olmert och fortsätter att ställa krav på den nya palestinska regeringen att den ska erkänna Israels rätt att existera, ta avstånd från våld och erkänna tidigare fredsavtal. Om inte blir det fortsatt blockad av även den nya regeringen. Tyvärr verkar man inte ställa sig bakom mitt krav på Israels regering, att erkänna den palestinska statens rätt att existera, tar avstånd från våld och följer tidigare fredsavtal. Taskigt men sant, Vita Huset fortsätter att gå i den israeliska statens ledband.

Rökare har i snitt 8 sjukdagar fler än ickerökare och har jobbar dessutom 30 minuter effektiv tid mindre än ickerökaren. Och så finns det arbetsgivare som anställer rökare?

Jag hörde professor Annica Dahlström på radion i morse igen. Det är hon som anser att män rent biologiskt är olämpliga till att ta hand om små barn. Vi saknar de biologiska förutsättningarna för att klara av att sköta ett litet barn. Vi fattar inte att dom kan skadas om man handskas våldsamt med dom. Någonstans tycker jag det känns som om mammor som lämnar sina små telningar i pappans omsorg ska känna en skam för allt illa dom då utsätter sina arvingar för. Och allt beror alltså på rent biologisk forskning. Det handlar om vår hörsel, vår syn och vår känsel. Och tyckte jag också något om att vår doft och manliga stämma var skadlig för små barn. Det är uppenbart att man kan sprida vilken gödsel som helst om man är professor. I någon artikel någonstans såg jag att Annica Dahlström var aktiv i FI, Feministiskt Initiativ. Jag vet inte om detta var ett sätt att förlöjliga Annica Dahlström eller Feministiskt Initiativ. Jag vet inte ens om det är sant. Men jag tror inte ens FI ställer upp på rappakaljan!

Inga kommentarer: