tisdag 6 februari 2007

Planering - the Forsakringskasse way

Gårdagen blev en lång arbetsdag. Jag började klockan sju på morgonen, och gav mig iväg hem igen halv sju på kvällen. Det var beordrat övertid två timmar denna veckan, och det var väl lika så bra att göra den övertiden direkt så är det gjort. Men jag har fortfarande inte köpt ledningens resonemang när man beordrar övertid samtidigt som förhandlingar pågår om hur turordningskretsar ska se ut inför uppsägningar. Och sedan står högsta ansvariga utan att skämmas och hävdar att uppsägningarna ska kunna ske utan att de vi betjänar ska behöva märka så mycket. Hur vi ska lyckas hinna med jobbet med mindre personal senare när vi tvingas till övertid för att hinna med nu övergår mitt förstånd. Men jag är ju bara en underbetald handläggare och inte en överbetald administratör!

En gammal arbetskamrat ringde i dag, hon skulle inte kunna tänka sig att återvända till Försäkringskassan - lönerna var för låga!

Försäkringskassan skulle i går ta i bruk en ny plattform för vårt Intranät, dvs den interna internetinformationen. När jag kom klockan sju fungerade det fint, de som kom lite senare kring halv åtta klagade på att det tog fruktansvärt lång tid att komma igång. Framåt åtta fungerade det inte alls och vid nio dök det gamla Intranätet upp igen, och det informerades om att introduktionen av det nya hade skjutits upp pga tekniska problem.

Jag hann däremot se att det var något nytt Micro$oft-system man köpt in sig i. Det var väl en del i den nya organisationen, och med tanke på att det kom från Micro$oft så var det nog inte billigt. Det är väl en handfull till som får sparken för att betala till Bill Gates. Jag minns att det gjordes en utredning för ett antal år sedan som pekade ut att man inte skulle göra sig beroende av en enda leverantör av programvara. Sedan dess har allt mer flyttats över till Farbror Bills produkter.

I helgen skickade jag iväg min första jobbansökan i modern tid. Jag skulle gissa att det är ca 25 år sedan förra gången. Det är alltså en sysselsättning som kändes mycket ovant. Men jag resonerar som så att man måste börja träna. Även om jag inte har så stora förhoppningar om att ens komma i fråga för jobbet så har jag nu i varje fall fått ihop en jobbansökan som, efter lite finslipning, kan användas längre fram i tiden när det börjar bli mer allvar. Uppriktigt sagt vet jag inte vad jag skulle göra om jag till min stora överraskning skulle bli kontaktad med anledning av jobbansökan. Men den dagen, den sorgen.

Tyvärr verkar våren vara slut. I går på eftermiddagen kom en riktig hagelskur följd av lite snö som sedan i halvsmält form frös till på kvällen. Typisk skånsk vinter! Under dagen har det varit svinhalt på sina ställen.

Inga kommentarer: