tisdag 13 februari 2007

Flytt

I går var det första arbetsdagen på en ny arbetsplats. Ont om pengar gör dock att det känns lite halvdant. Att ha sin arbetsplats i ett kontorslandskap där man inte har resurser att skärma av arbetsplatserna ordentligt så att man inte stör varandra när man talar i telefon kallar inte jag att skapa förutsättningar för att sköta jobbet på tillfredsställande sätt. Vi får väl se om man kan skrapa fram några begagnade skärmar med tiden. För att tillfredsställa den just nu i samhället rådande centraliseringsivern har jag nu alltså fått glädjen att tillbringa ungefär en timme per dag på tåget. Jag får väl försöka se det positiva, kanske hinner man börja läsa böcker igen!

Första dagen gick, trots direktiv om att det måste produceras, till stor del åt till att packa upp, hitta saker, och att konstatera att både det ena och det andra hade man inte planerat för. I dag har det väl blivit lite bättre, det mesta börjar komma på plats.

Forskning som gjorts (sponsrad av Skatteverket) visar att många företagare fifflar med inkomsterna. Så mycket som hälften av inkomsterna försvinner. Om man jämför de officiella inkomsterna för många företagare med den konsumtionsstandard dom håller och jämför med en vanlig löntagare och hans inkomster och konsumtionsstandard kan man se skillnaderna. Väldigt många företagare har en officiell inkomst som det inte skulle gå att överleva på. Men trots detta kan man leva med en mycket hög standard. Vilket innebär att antingen är dom levnadskonstnärer eller fifflare. Eller också är det något fel på skattesystemet.

Med detta vill jag inte ha sagt att alla företagare är fifflare. Det finns många seriösa företagare. Företagare som vill göra rätt för sig. Företagare som får jobba hårt för att få in tillräckligt för att överleva. En del tjänar mycket lite pengar och måste jobba hårt för att överleva. Andra tjänar bra med pengar men får jobba hårt för dom och redovisar ärligt vad som kommer in. Och jag tror att de flesta är ärliga. Men tyvärr är de mindre ärliga för många. Och dessa, som ju konkurrerar på marknaden på ett illojalt sätt med de ärliga, ska naturligtvis sättas åt. Och den kampanj som Skatteverket just nu gör, där man jämför konsumtionsstandard med officiella inkomster, är helt riktig. Bra gjort Skatteverket! Jag förutsätter att företagarvärlden ger den sitt stöd.

Jag var på ett av mina ganska sällsynta besök hos farbror doktorn (i mitt fall fru doktorn). I undersökningen ingick besöket på en våg. Och det var nästan så att jag trillade av i ren chock. Drygt 87 kilo! Visserligen med kläder på, men det är väl cirka 20 kilo mer än senast. Fast det är nog en sådär 15-20 år sedan......

För övrigt hörde jag att en av de huvudansvariga för proffsboxningsgalan i Göteborg, Wally Munteanu, häktats för grov utpressning och vapenbrott. Så gick det med den seriösa proffsboxningen i Sverige. 

Inga kommentarer: