söndag 3 december 2006

Övertidsarbete straffar sig

Efter 6 timmars övertidsarbete under gårdagen (och till det ytterligare 2,5 timmar i torsdags extra) så känns det i dag som en sådan där dag som man helst vill hoppa över. Lite lätt slummer lite då och då, lite piller och i övrigt försök att ta det lugnt gör att jag väl trots allt ska överleva dagen.

Just nu sitter jag uppkopplad med webbläsaren på Taj Mahals hemsida där jag låter hans underbara musik hela hjärnan. Jag får nog ta och spela mer Taj Mahal en tid framåt nu. Det finns gott om plattor i samlingen. Har ni inte testat Taj Mahls musik - gör det!

Innan detta har hela familjen gjort en runda på julskyltningen här i Åstorp. Men det är mest diverse lottstånd numera så nöjet är borta. Jag minns fortfarande barndomens julskyltning när det fanns två leksaksaffärer i Åstorp. På lördagen var fönstren täckta av brunt papper så att man inte kunde se vad som skulle skyltas och sedan var det spännande att se vad som fanns att titta på. Gladast blev jag om någon av affärerna Varucentralen eller Sportcentralen byggt upp en liten modelljärnväg där ett tåg kunde köra runt, runt. Jag tillbringade en hel del tid under en period på Varucentralen där jag ibland hjälpte ägarinnan med att packa upp kartonger, kanske gå till posten och hämta paket osv. Jag tycker mig till och med minnas att jag ett år fick hjälpa till med skyltningen. Som tack fick jag en slant då och då. En slant som snabbt användes till inköp i affären av något lok eller vagn till min Märklinbana. Men, det var på den gamla goda tiden...

Inga kommentarer: