måndag 25 december 2006

Kom det någon jultomte till Rosenbad?

Kom Jultomten? Hade du varit tillräckligt snäll under det gångna året? Själv blev jag förärad 2 par strumpor, två tröjor, en teckning och ett antal förpackningar med godis! Hur ska man tolka det?

Av tillförlitliga källor har jag fått höra att tomten hoppade över Rosenbad i år. Men jag antar att man där hyrde in en egen professionell tomte istället. Allt går ju att köpa för pengar! Och det blir väl så småningom avdragsgillt som hushållsnära tjänster. Jag hörde förresten att bland annat kemtvätt skulle ingå i det som skulle vara avdragsgillt. Då slipper ju mor i huset att tvätta och kan ut och förvärvsarbeta istället. Kanske kan hon då få jobb på en kemtvätt? Vi andra som ändå inte anser att pengarna räcker till att lämna tvätten till kemtvätt får väl vara glada över att vi i varje fall får hjälpa till med att finansiera lyxen för de som anser sig ha råd.

Ett stående tema en dag som i dag är att gnälla över tidningsföretag som tror att det inte händer något bara för att det är helg. En daglig tidning som tror att det finns några dagar varje år då inget har hänt är inte en seriös affärsidé. Den abstinens som vi tidningsberoende känner när vi plötsligt en morgon inte har någon tidning att bläddra i medan man vaknar, eller medan man äter frukost, är svår. För att försöka hitta någon form av substitut sitter man och bläddrar i gamla magasin som man redan läst. Alternativt tidigare konstaterat att det inte fanns något att läsa i. I dag fick det bli den nya tidningen Din Teknik. Jag prenumererade på en datortidning och har helt plötsligt fått något annat. En tidning som knappt nämner bokstäverna PC utan handlar om test av expressobryggare och liknande. Snacka om att bli lurad av ett förlag som ville ändra inriktning! Men när morgontidningen uteblivit och ögonen irrar runt i panik efter något att läsa duger nästan vad som helst. Det fick bli några artiklar i tidningen Din Teknik. Hoppas jag inte har så mycket kvar på den prenumerationen... Men den kanske kan rädda ytterligare någon dag när abstinensen blivit för svår.

Inga kommentarer: