måndag 18 december 2006

Palestinskt våld

Våldet i de palestinska områdena ökar. Man kan uttrycka det som så att den israeliska ockupationsmakten har fått det som dom ville. Nu slipper man mörda palestinier som innan, dom gör det själva. Grunden till våldet är västvärldens (inklusive Sveriges) vägran att acceptera palestiniernas demokratiska val. Först kräver vi av dom att genomföra ett demokratiskt val, och när dom sedan genomför valet och röstar fel vägrar vi att acceptera deras val. Den situation som efter detta uppkommit har alltså resulterat i en total frustration bland palestinierna. Jag vet inte vem som ska skämmas mest, palestinierna som inte kan hålla sams, eller vi som inte låter palestiniernas demokratiska val få genomslag.

Tidningen Aftonbladet har under den senaste tiden i ett antal artiklar granskat hur det svenska kungahuset säljer sig till olika företag för att få varor gratis. Knugen, Silvia samt prins och prinsessor är bra reklampelare, så om man kan få familjen att köra en viss båt, köra en viss bil, gå på en viss krog osv kan det ju vara värt att skänka en sådan till kungahuset, eller bara bjuda generöst. Och knugen med familj tackar och tar emot. Den här granskningen passade inte Mårten Sundmark som är departementssekreterare på Försvarsdepartementet. Fast han skrev det här under psydonym först:

- "Vill bara framföra mitt djupt kända förakt för den typen av sk journalistik som ni nu bedriver mot hovet och kungafamiljen. Det är lågt, otrevligt och onödigt."

Och det är klart, det är ju för taskigt att granska knugen och hans familj. Dom står över allt annat och är oantastliga. Själv tycker jag det är en hel del annan journalistik som bättre passar in på den beskrivningen.

Öka arbetslösheten - inför republik!

För övrigt kunde jag i morse konstatera att det plötsligt blivit kallt. Vattenpölarna var frusna och det blev till att ta på en riktig mysse istället för skinnkepsen. Dom hävdade dessutom att det var halt, men det märkte jag inget av. Det var kanske tur att jag inte behövde bromsa eller svänga tvärt när jag cyklade till jobbet!

Inga kommentarer: