fredag 29 december 2006

Småglin i farten igen

Smälleriet har börjat. Och som vanligt ställer man sig undrande inför det faktum att 18-åringarna ser så små ut nuförtiden. För det kan väl inte vara så illa att oseriösa samvetslösa försäljare förser småglin med leksaksfyrverkerierna? Eller, ännu värre, att föräldrar och större syskon förser sina glin med leksakerna? På radion i morse hörde jag att på många håll i landet gör polisen ingen kontroll alls av försäljningen. Vilket gör att det finns en hel del försäljare som inte har några tillstånd alls. Själv lever jag efter den huvudregeln att den affär som nedlåter sig till att sälja möget för att tjäna lite slantar inte gjort sig förtjänt av mina besök. Dom utsätts helt enkelt för bojkott under det följande året. Och det är ett tips som jag tycker många av er borde följa. Härmed inte sagt att ett riktigt fyrverkeri kring tolvsnåret på nyårsafton inte ser trevligt ut. Men allt det andra tramset som barnrumporna springer omkring och leker med...

Jag tror att jag hade växt ifrån att fascineras av ett PANG innan jag fyllt 10 år. Kanska kan det kopplas samman med den tinnitus som jag lider av efter att i barnaåren smällt för mycket knallpulver samtidigt för nära ena örat.

Jag ser i en liten notis att Euron nu passerat Dollarn. Det finns alltså mer Euro ute i cirkulation i världen än vad det finns Dollar. Och DETTA är ett större hot mot USA än terrorister och annat ont. USA:s herravälde över världen bygger just på alla dollarsedlar som man kan sprida ut i världen. Så länge man kan fortsätta och betala sitt enorma handelsunderskott med ännu fler dollarsedlar fungerar det. Men den dag världen inte vill ha en massa dollarsedlar i sina kassavalv utan börjar sälja ut dom eller växla in dom till annat kommer värdet på dollarn att rasa och USA:s ekonomi hamnar i fritt fall. Iran har nu meddelat att man ska sälja sin olja i Euro istället för Dollar. Venezuela har hotat att göra på samma sätt. Och dessa hot från Iran och Venezuela är större hot än iranska kärnvapen eller Hugo Chavez politiska utfall.

För övrigt såg jag att stödet för ett svenskt införande av Euron har minskat sedan folkomröstningen. Svenska folket är ganska intelligenta trots allt, jag hade mina tvivel efter valet!

Inga kommentarer: