tisdag 26 december 2006

Vem är vem på den nyliberala fronten

Det har gått ett par dagar sedan jag nämnde min favoritcenterpartist, Fredrick Federley. Han har avancerat och kommit med på tidningen Fokus lista över de 100 personer som gjorde år 2006 till vad det blev. Så här skriver Fokus:

- "Federley, Fredrick. Stureplanscenterns valp fick efter år av mediehetsande plötsligt ett erkännande. Hyllningen i böndernas heliga annonsblad ALT var beviset på att Maud Olofsson har gjort hela sin folkrörelse till landets mest nyliberala högerparti."

Så rätt, så rätt!

I ett informationsblad från Attac ser jag en notis om att antalet barn som går i grundskolan i Nicaragua har minskat på senare år. Men IMF, Internationella Valutafonden, har ingripit. Man har stoppat utbetalningen av lån till Nicaragua - motivet är att landet satsat för mycket pengar på utbildningar! Jag som trodde att Valutafonden hade till uppgift att hjälpa länder att utvecklas. Men om dom inte satsar på utbildning av sina innevånare, hur ska dom då kunna utvecklas? Och den allra största skandalen är att Sveriges representant i IMF:s styrelse inte protesterat mot detta. I motsats till exempelvis Norges och Storbritanniens representanter. Jag skäms!

Och så var vi där igen, ännu en morgon med irrande blick när abstinensbesvären slår till med oförminskad kraft. Ännu en dag när nyhetsredaktionerna på Sveriges morgontidningsredaktioner tror att inget har hänt. Morgonen blev inte bättre av att landets mest korkade katt tyckte det var ett väl valt tillfälle att kräkas i hallen mitt i natten. Huvudvärken kommer som beställning om man far upp ur sängen innan man ens är vaken för att i varje fall försöka rädda mattan. Kattskrället är kanske egentligen ganska intelligent. Katter normalt äter ju gräs för att rensa magen. Detta missfoster, som är en ren innekatt, har ju inte tillgång till gräs. Alltså äter han plast. Små bitar av en plastpåse han hittar. I natt hade han hittat en större bit av ett plastsnöre som varit runt en julklapp. Och naturligtvis vill inte en kattmage ha plast i sig utan reagerar instinktivt och kastar ut det hela igen. Då gäller det att vara snabbt framme och rädda mattor osv. Men man kan ju inte missa ljudet av en katt på väg att kräkas...

Inga kommentarer: