torsdag 14 december 2006

Reinfeldts opinionsfiasko

SCB:s stora undersökning av partisympatisörerna presenterades i dag. Denna omfattar ett mycket större antal personer än de andra mer kommersiella undersökningarna som presenteras i tidningar i tid och otid. SCB:s undersökning omfattar ca 9.000 personer medan de andra undersökningarna brukar omfatta som mest 2.000 och ofta mycket färre. Enligt SCB:s undersökning har Socialdemokraterna ökat med 5,4% till 40.4% medan Miljöpartiet och Vänsterpartiet i stort sett ligger stilla kring 5,5%. Totalt har det som kallas vänsterblocket 51,3% medan Högeralliansen ligger på 44,5% sammanlagt. Alla fyra högerpartierna har tappat kring 1% (moderaterna mest men så är dom ju också störst). Så här lågt stöd har Högeralliansen inte haft sedan långt före 2002. Den borgerliga smekmånaden blev rekordkort. Egentligen kan man säga att Reinfeldts gäng gjort opinionsmässigt fiasko. Men det är tyvärr långt kvar till nästa val, och man hinner hitta på mycket dumheter till.

Försämringarna i A-kassan verkar inte bli som man hade tänkt. Det visar sig nu att de invändningar som facket och oppositionen haft, dvs att det inte gick att genomföra förändringarna så snabbt som Högeralliansen ville var helt riktiga. Senaste beslutet innebär att det av "administrativa skäl" inte går att genomföra försämringen vid årsskiftet, det blir nu i mars 2007 istället.

Och i dag har det regnat igen...

Jag fick epost från min vän Jacob i Nigeria. Han berättar att dom har 36 graders värme, normalt bör det nu när det är "vinter" ligga på ca 20 grader. Det är kanske inte bara vi som ska gnälla. Jag ser att det i Västsverige regnat ungefär 6 gånger så mycket som normalt i december. Och det finns fortfarande de som hävdar att växthuseffekten bara är nys och fortsätter köra bil utan eftertanke och inte tycker att vi måste begränsa flyget! Flygskatten hade nog suttit fint trots allt.

Inga kommentarer: