torsdag 7 december 2006

Om att sitta på flera stolar samtidigt

Vem i regeringen är det som sitter på flest stolar samtidigt? KD:s Mats Odell måste ha känt det knipa lite i maggropen vid ett par beslut från regeringen i varje fall. Först bör ju hans engagemang i Svenskt Flyg där han får 100.000 om året ha gjort att det kändes lite kymigt när bland det första regeringen gjorde var att avskaffa flygskatten innan den hunnit införas. Allt för att fortsätta ge flyget skattemässiga konkurrensfördelar gentemot konkurrerande färdmedel. Och nu sitter han som ägare av ett bolag inom vårdsvängen och beslutar att avskaffa stopplagen som skall förhindra att landstingen säljer ut sina sjukhus till privata entreprenörer med vinstsyfte. T.ex hr Odells eget bolag! Men jag tror inte att Mats Odell känner några konflikter. Han sitter i regeringen och riksdagen för att ta tillvara flygets och vårdbolagens intressen!

I dag har det som omväxling regnat lite. Jo, det var en ironi. Jag undrar vilken dag som var den senaste då det INTE regnade. Till och med jag börjar bli trött på det hela nu.

Man får glädja sig åt dom små sakerna. I dag fick jag ett vykort från en gammal brevvän i Nigeria. Det var kul att höra av honom. Jag tror att jag får bruka allvar och ta kontakt med en del av mina brevvänner runt om i världen. Jag saknar kontakten och influenserna, och måste med skamm erkänna att det nog främst är jag själv som slarvat med kontakterna på senare år.

Inga kommentarer: