lördag 23 december 2006

Grattis Fredrick Federley

Min alldeles egen favoritcenterpartist Fredrick Federley har fått ett pris av LO-förbundet Hotell och Restaurang. Han får det för sina insatser för att stötta den antifackliga rörelsens kampanj för att införa olika villkor i konkurrensen mellan företagen. Han har fått ett presentkort på 200 kronor. Ett presentkort som bara får användas på restauranger som har kollektivavtal. Priset får han naturligtvis för sina insatser till stöd för de företag som vägrar teckna kollektivavtal. Jag undrar om Fredricks ideologi medger att han gynnar företag som har goda kontakter med facket, som han ju jämfört med maffian? Fredrick är centerpartisten som är mer moderat än moderaterna. Han är mannen som slutligen ska föra Centern till höger om moderaterna.

Dansk politik när det gäller invandring är ett kapitel för sig. Som "halvdansk" skäms man ofta. Senaste beviset för att knäppgökar fått makten i vårt södra grannland läsar jag om i dagens tidning. Ett danskt par har adopterat en flicka från Thailand. Phat, som den tioåriga flickan heter, är dotter till den danska kvinnans avlidna syster. Ruben och Suan Christensen har fått adoptionen godkänd enligt alla gällande regler av både ansvariga myndigheter i Danmark och i Thailand. Men när dom söker visum för att resa hem med sin adoptivdotter sätter Utlændingeservice stopp (det är motsvarigheten till svenska Migrationsverket). Det finns nämligen risk för att flickan ska stanna i Danmark... Jag som liksom trodde att det var just det som var syftet med adoptionen? Att dom inte skäms i Danmark! Pia Kjærsgaard och hennes Fremskridsparti är en skandinavisk skandal! Usch!

Och sedan kan jag inte annat än hacka lite på Högeralliansregeringens korståg på arbetarrörelsen. Nedläggningen av Arbetslivsinstitutet och en kraftig nedskärning av Arbetsmiljöverket (ca 30% av personalen ska bort på några år) kan inte ha något annat syfte än att ge företagen friare tyglar på arbetsmiljöområdet, på bekostnad av arbetarnas arbetsmiljö. Och de som leder den utvecklingen kallar sig ett nytt arbetarparti! Kan man stämma dom för falsk marknadsföring?

Inga kommentarer: