onsdag 20 december 2006

Ett eller två skratt förlänger livet

Bland det roligaste som finns är att lyssna på knäppgökar som verkligen tror på vad dom säger. Det är upplyftande för dagen att börja dagen med ett gott skratt. I radion i morse hade man först lyckats spåra någon som ville ställa upp till försvar för Michael Treschow och hans synpunkter på hur löner borde sättas. Johan Stäel von Holstein dök upp som en gubben i lådan och tyckte att hr Treschow hade helt rätt. Som den naturligaste sak i världen tyckte han det var helt rätt att åt den som har skall det vara givet och att detta ska betalas av den som inte har. Det värsta som fanns i samhället var fackföreningarna, han tyckte att facket borde bekämpas. Ja, han sade faktiskt på det viset. Hrr Reinfeldt och Borg som tyckte att hr Treschow var lite otaktiskt var bara fega. Han är alltid lika rolig Johan Stäel von Holstein.

Och det roliga fortsatte några minuter senare med en debatt om shoppinghysterin. Ett förslag om en köpfri dag resulterade i ett par riktiga höjdare från den moderata riksdagsledamoten Sofia Arkelsten. Jag säger inte mer än så här, utan låter de två följande citaten tala för sig själva:

- "Handel är det coolaste som finns!"

- "Shoppa på och rädda världen!"

Jag hade riktigt svårt för att hålla mig från att gapskratta och istället sköta mitt jobb. Hon måste vara en av MUF:s påläggskalvar!

För övrigt tyckte jag väl att det var något skumt med EU:s förslag om handel med utsläppsrättigheter för flyget. Jag hade väl en liten misstanke att det nog var anpassat så att inte flyget skulle drabbas. Jag hörde Sveriges Naturskyddsförening beteckna det hela som en julklapp till flyget. Dom slipper krav och kan istället för en spottstyver köpa sig rättan att fortsätta förpesta. Som man kunde vänta sig.

Slutligen noterar jag att den nya hyresavin återigen kom från ett nytt bostadsbolag. Nu heter hyresvärden Bovista. Jag har tappat räkningen på hur många ägare huset haft sedan allmännyttan sålde dom till privata spekulatörer. Skydda allmännyttan, annars går det som här!

Inga kommentarer: