söndag 10 december 2006

Carl Bildt som nickedocka

Protesterna mot utrikesminister Carl Bildts nickedockepolitik gentemot USA sprider sig. Nu har företrädare för samtliga tre högerallianspartierna uttalat sig kritiskt mot stackars Calle. Även om vi är skyldiga att följa FN:s beslut (som bara skriver under USA:s önskemål), så innebär det inte att vi inte kan protestera och arbeta för att reglerna ändras. I en demokrati kan samhället inte straffa människor för något utan att dom vet vad dom straffas för och har möjlighet att överklaga beslutet. Allt annat är en skam! Och det borde även Carl Bildt förstå.

Tidningen Helsingborgs Dagblad hade i dag en artikel om Kastrups flygplats. Bland annat berättas om Kongeværelset, dvs VIP-lokalerna för blåblodiga. Hit in släpps bara kungligheter från hela världen på besök i Köpenhamn. Hit släpps inte vanligt patrask som presidenter, företagsledare, nöjesstjärnor eller industriarbetare. Hit in släpps bara de blåblodiga. Bland annat finns det en speciell gräsmatta anlagd för att Dronning Margrethes tax ska ha någonstans att pinka innan han kliver på flygplanet.

Fjanterierna för kungligheterna tar hela tiden nya komiska uttryck. Det är en skam för ett modernt demokratiskt samhälle att sådant får förekomma. - Sista utropet för färden mot demokrati och republik, gate ett!

För övrigt noterar jag att det tydligen är dags för pingvinmiddag i Stockholm. En massa människor ska äta kall mat men dom får i varje fall frotera sig med blåblodiga kungligheter. Och allt direktsänt i TV! Måste vara ett av de mest intetsägande TV-programmen i den svenska TV-tablån?

Och Christer Fuglesang kom tydligen iväg. Det var ju för väl så att hysterin kan lägga sig.

Inga kommentarer: