måndag 4 december 2006

Litvinenko - offer eller bluff

Vår alldeles egen generaldirektör Curt Malmborg har visst gått ut och berättat att Sveriges mammor och pappor får allt fler föräldrapenningdagar som bränner inne eftersom man inte tar ut dom innan barnen blivit för gamla. Tyvärr har det inte framgått av det jag sett vad det är för dagar som mest återstår. Är det pappor som inbillar sig att dom är oumbärliga och inte utnyttjat sina reserverade 30 (numera 60) dagar? Är det invandrarfamiljer som invandrat med små barn och helt enkelt inte haft möjlighet att utnyttja dagarna innan barnen blev för gamla? Rör det sig om s.k. lägstanivådagar (det som förr kallades garantidagar) och som ingen har råd att stanna hemma för att få ut? Och alla vet nog inte om att man kan jobba på som vanligt heltid måndag-fredag och ta dom som ett bidrag lördag-söndag! Dom är ett borgerligt missfoster som jag förvånas över att sossarna inte avskaffat. Dom kostar Försäkringskassan mer i administration än vad föräldrarna får ut i pengar. Avskaffa dom och lägg de inbesparade pengarna på att förlänga den riktiga föräldrapenningen!

Affären med den Polonium-förgiftade f.d. ryska agenten Litvinenko blir allt mer spännande. Senaste nytt är att Margaret Thatchers f.d. PR-konsult lord Tim Bell är den som genom sitt PR-bolag ligger bakom spridandet av den bild på en sjuk Litvinenko som spritts i media. Tydligen är det också han som skrivit Litvinenkos "avskedsbrev". En intressant fråga är varför en dödssjuk förgiftad man anlitar en PR-byrå? PR-byrån är betald av den ryska oligarken Boris Berezovskij (en av många ryssar som blivit mångmiljardär på att lura ryska folket på sina pengar). I den här affären kommer vi nog att få många spännande avslöjanden under många kommande år. En eller ett par långfilmer kan nog också väntas (en actionthriller och en komedi). Ett par böcker kan nog också väntas.

Slutligen noterar jag att skandalen med företaget Obol som satsat pengar i främst basket och hockey växer. Det artar sig till att bli en ordentlig blåsning för vissa idrottare. Frågan är vilken hemsida Obol har. När detta skriv så står det på www.obol.com att sidan är under omarbetning. För det kan väl inte ha något med www.obol.se att göra? Det finns många sätt att tjäna pengar på idrotten.

Inga kommentarer: