fredag 8 december 2006

Kan det bli fred någon gång?

Baker kommissionens förslag till hur problemen i Mellanöstern ska kunna lösas har utlöst chockvågor i Israel. För första gången på länge har man nämligen i USA insett (och sagt högt) att det aldrig kommer att kunna bli fred i andra krishärdar i Mellanöstern förrän konflikten mellan Israel och Palestina är löst. Och den konflikten är inte löst förrän Israel har återlämnat all ockuperad mark (inklusive östra Jerusalem och Golanhöjderna) och palestinska grupper har insett att det finns och kommer alltid att finnas en stat som heter Israel som man får leva granne med. I Tel Aviv är chocken stor eftersom man befarar att USA tvingas ställa krav på Israel för att kunna komma ur minfältet i Irak. För George W (B)usch måste det ha kommit som en chock att höra sin nya tilltänkta försvarsminister betvivla att det skulle gå att vinna kriget i Irak.

Jag läste i Helsingborgs Dagblad att man i Helsingborg kommit underfund med att Helsingborg är Sveriges fjärde största stad. Om man nämligen räknar lika stor yta som t.ex. Uppsala så ingår hela Nordvästskåne inklusive Landskrona samt Helsingör i Danmark. Med det sättet att räkna är Åstorp störst i Sverige. Om vi räknar lika stor yta som Kiruna kan vi inkorporera hela Skåne samt Köpenhamn...

Herr besserwisser Carl Bildts mobbning av Lars Danielsson har börjat uppröra allt fler. Det var dags för Carl Bildt att antingen avskeda Lars Danielsson (om han nu anser honom inkompetent) eller ge honom arbetsuppgifter och lön som han arbetsrättsligt är skyldig. Att mobba anställd personal som skett borde varit under Carl Bildts värdighet. Men det var det tydligen inte. Senaste nytt är att pressen på Calle blivit för stor nu, och han har insett att han inte har tillräckligt på fötterna för avsked, alltså har tydligen Lars Danielsson blivit placerad.

Slutligen noterar jag att Christer Fuglesang aldrig kom iväg. Det var för molnigt. Kunde raketen inte ta sig igenom de fluffiga molnen? Hur som helst har radion under hela morgonen knappt handlat om något annat - bevare mig väl. Fast jag undrar vad TVÅ (2) svenska ministrar har i Florida att göra just nu. Både Maud Olofsson och en till. Har vi så mycket skattepengar över sedan arbetslösa straffats?

Inga kommentarer: