fredag 30 december 2022

Snyft, snyft

» Du har dig själv att skylla.

Aftonbladet inleder sin Sportbilaga med en helsida snyft, snyft om stackars tennisproffset Novak Djokovic som ju inte fick åka till Australien och delta i Australian Open 2022. Han vägrade ju att vaccinera sig mot Covid-19. Men, om jag ska vara uppriktig är det inte det minsta synd om Djokovic. Han valde själv! Han valde att lita mer på alla de skräckskildringar om faran med att vaccinera sig som sprids från olika antivaccinationsgrupper. Är han inte villig att ta sin del av ansvaret så får han faktiskt skylla sig själv, han har själv valt.

Sedan innebär detta inte att jag sympatiserar med de som under Coronapandemins svåraste tid valde de hårda restriktionerna. Jag tycker att Sverige valde rätt strategi. Dvs ett minimum av inskränkningar. Det har visat sig att det var rätt metod. Det var rätt att inte stänga skolor. Det var rätt att inte stänga ner samhället och införa hårda restriktioner. Det var rätt att försöka informera och övertala folk att vaccinera sig frivilligt.

Sven Tycker helt fritt
För övrigt ska jag ta min 5:e spruta i nästa vecka. Jag oroar mig inte det minsta för att bli sjuk. Jag har varit sjuk i Covid-19. Jag rök på det innan vaccinationerna ens hade hunnit dra igång. Men jag var inte svårt sjuk, lite rethosta när jag kom inomhus efter att ha varit utomhus. Men, jag tar min del av ansvaret för att minimera risken att smitta andra som kanske inte kommer lika lindrigt undan som jag själv gjorde.

Att inte vaccinera sig är ett val man gör, och som man har rätt att göra. Men det är ett korkat och egoistiskt val.

Att valet av sverigedemokraten Richard Jomshof till ordförande för riksdagens justitieutskott var ett korkat val har vi nu fått ytterligare ett bevis för. Den mannen, på normalt SD-manér, begriper sig inte på rättsstatens principer. Det finns saker man som politiker inte lägger sig i. Som justitiepolitiker lägger man sig inte i enskilda domar t.ex. Det är politikerna som stiftar lagar och sedan är det rättsväsendet som dömer efter dom lagarna. Tycker man som politiker att domar är fel så arbetar man för en ändring av lagarna. Man kritiserar inte och lägger sig i enskilda domar. Det händer i länder där rättsväsendet inte är fristående från politikerna. Som i SD:s favoritland Ungern osv. Men att en politiker som utsetts till ordförande för riksdagens justitieutskott inte begriper detta är en skandal. Antingen gör han en rejäl pudel eller också byts han helt enkelt ut. Han har inte där att göra! Till och med Ebba Busch begriper detta och har kritiserat husse (SD...)

I onsdags berättade jag om influencern Andrew Tate som genom att angripa Greta Thunberg visade sin okunnighet. Det tog inte många dagar förrän denna ärkekonservativa knäppgök hamnade på löpsedlarna igen. Han har nu gripits i Rumänien för människohandel. Han och hans bror greps i deras lyxvilla i Rumänien efter flera månaders utredning. Andrew Tate är misstänkt för människohandel, våldtäkt och för att ha bildat en organiserad brottslig grupp. Att syssla med kickboxning är inte bra för hälsan, man får lätt hjärnskador...

Läs:
Efter vaccinhärvan: Värdefull livserfarenhet. - Aftonbladet Sportbladet
Hetsen mot ovaccinerade är en politisk strategi. - Johan Anderberg i Sydsvenskan
Kritikstorm efter Jomshofs domstolsutspel. - Helsingborgs Dagblad
Buschs kritik efter utspelet: Låta bli. - Expressen
Andrew Tate greps för människohandel – efter uppmaningen från GRETA. - Aftonbladet
Kungen av toxisk maskulinitet gripen i Rumänien – efter twitterbråk med Greta Thunberg. - Resumé

Inga kommentarer: