torsdag 15 december 2022

Höger om

» Ner i diket.

Många kanske tycker att jag går hårt åt Ebba Busch? Men jag tycker faktiskt att hon förtjänar den kritik jag kommer med. Hon har fört Kristdemokraterna till en position i det svenska politiska landskapet som alla partiets tidigare partiledare har mycket svårt för att förlika sig med. Men det är inte bara Ebba Busch på riksnivå, det handlar också om hur Kristdemokraterna för att få Makt i kommun efter kommun lierar sig med Sverigedemokraterna. Detta på ett sätt som hade varit helt otänkbart för inte så många år sedan.

Höger om  marsch med Ebba
Det förtjänar kanske att påpekas att medan Kristdemokraterna idag upplevs som det mest kärnkraftskramande partiet av alla, så stod KD en gång på samma sida som Miljöpartiet i sitt motstånd mot kärnkraften.

Hur KD agerar ute i kommunerna kan vi se i min hemkommun Åstorps grannkommun Klippan. Där har nu Kristdemokraterna lierat sig med två avhoppade moderater, Sverigedemokraterna och ett lokalt missnöjesparti för att ta Makten. Och man låter då SD nominera två fd nazister (som tidigare uteslutits ur SD) till höga poster - utan att protestera. Det bör då hållas i minnet att Klippan en tid ansågs som ett stort nazistfäste. Knivmordet 1995 på asylsökande Gerard Gbeyo från Elfenbenskusten blev en väckarklocka. Han mördades av två aktiva nazister som var ute för att "bunka en neger". Han lämnades att förblöda till döds i ett buskage i centrala Klippan.

En av de som arbetade aktivast mot nazismen i Klippan under en lång tid var kristdemokraten Bert-Inge Karlsson. I dag har Helsingborgs Dagblad en insändare från Bert-Inge med rubriken: - "Hur kan KD välja att gå i allians med SD?". Han använder ord som "häpnadsväckande". Och konstaterar att han ångrar att han röstade på KD i valet, och att han nu avslutat allt engagemang (inklusive medlemskap) med det "nya" KD. Nu sätter sig alltså ett parti som kallar sig Kristdemokraterna i styret tillsammans med bland annat två uteslutna nazister! Ebba, vad har du gjort med detta parti?

Goda nyheter

Ibland känns det som om det blir allt för mycket gnäll och klagomål här på Sven Tycker. Jag vill därför vidarebefordra en god nyhet. Det är bara att gratulera Nya Zeeland som är ett föredöme. Parlamentet i Nya Zeeland har klubbat en lag som förbjuder försäljning av tobaksprodukter till alla som är födda 2008 eller senare. Det kan ju kanske inte låta som så extremt. Men den åldersgränsen ska gälla alltid. Dvs de som är födda 2008 eller senare kommer aldrig att kunna köpa tobaksprodukter. Nästa år är det alltså 15-åringar som stoppas, 2024 är det 16-åringar, 2025 är det 17-åringar osv. 2050 är åldersgränsen 40 år. Rökning och bruket av andra tobaksprodukter ska sakta fasas ut för folkhälsans skull.

Ett perfekt beslut! Jag har alltid hävdat att rökare är de mest nonchalanta och egoistiska individerna som finns. Det måste vara något i nikotinet som skadar hjärnan. Att röka där det är rökförbud? Inga problem, jag bestämmer själv. Det nonchalanta slängandet av fimpar på marken visar tydligt på nonchalansen hos rökare. Jag åker ju regelbundet tåg och vet att det är förbjudet att röka på järnvägsperronger (och busshållplatser). Bryr sig rökare om det? Det är numera straffbart att slänga fimpar på marken. Bryr sig rökare om detta? Kolla marken på järnvägsperrongerna. Fullt med fimpar!

Så blev det lite gnäll också...

Inga kommentarer: