onsdag 14 december 2022

Det åttonde budet

» Denna Ebba.

Finns det någon partiledare i modern tid som lyckats ljuga i den utsträckningen som Ebba Busch har lyckats med? Mitt förtroende för henne ligger på den absolut lägsta nivån. Hennes lögner och turer när det gäller elprisstöd är väl det som står främst bland allmänheten. Hon ljög ju svenska folket rakt upp i ansiktet när hon innan valet lovade mer än vad hon redan då visste att hon skulle kunna hålla. Och det har fortsatt!

Ebba Busch - lögnerskan
För ett par veckor sedan, den 30 november, berättade jag om hur Ebba Busch valde att istället för att träffa Byggnads och prata utbyggnad av elnätet eller träffa Moderaterna i Skåne för att diskutera el- och gasstöd eller engagera sig i klimatkonferensen, så valde Ebba Busch att åka till Paris för att på slottet le Grand Gallo utanför Paris delta i en konferens med näringslivets lobbyorganisation Timbro. En konferens med hemlig deltagarlista! Men Ebba Busch ljuger. Så här sade hon i partiledardebatten i en duell med Per Bolund:

- "Jag lade nästan en hel dag i Paris med min franska energiministerkollega."

Enligt den franska regeringens officiella program träffade Ebba Busch ministern från kl 18:00. Hon var ankommen till Timbro-konferensen till 21:00. Ebba Busch har uppenbarligen noll koll på vad "hel dag" betyder. Enligt åttonde budet ska man inte ljuga. Det struntar Ebba Busch i!

Dagens Sverigedumokrat

Att utnämna nya SD:are till Dagens sverigedumokrat är ofta inte så svårt. Det här partiet är överbefolkat av representanter som uppenbarligen njuter av att skita i det bruna skåpet. Dragshowartisterna Lady Busty och Miss Shameless fortsätter att få de stackars homofoba SD:arna att sätta frukosten i halsstrupen. Nu senast var det i Trelleborg som de utklädda grabbarna var engagerade av biblioteket för att läsa sagor för barnen. En aktivitet som barnen tycker är jättespännande. Men när en sverigedemokrat får kännedom om något sådant upprörande så tar det fyr i helvetet. I Trelleborg beordrade den tillträdande ordföranden för kultur- och fritidsnämnden Magnus Isgren (SD) omedelbart stopp. Till och med vår moderata kulturminister Parisa Liljestrand reagerar:

- "Det är glasklart i Tidöavtalet att principen om en armlängds avstånd till kulturen ska upprätthållas."

Även Trelleborgs moderata kommunstyrelseordförande Ann Kajson Carlqvist funderar lite över vilka man har krupit i säng med.

- "Vi måste titta internt var det har blivit tokigt."

Det är hennes reaktion. Det ska tilläggas att kultur- och fritidsnämnden nu kört över sin blivande ordförande. Nämnden har nämligen beslutat att arrangemanget ska genomföras. Alla röstade för - förutom sverigedumokraten alltså...

Som jag sagt innan, min mamma Alice (som tyvärr lämnade oss tidigare i år vid en ålder av 101 år) arbetade länge som sagotant på biblioteket i Åstorp. Hon hade blivit rejält upprörd över de sverigedemokratiska övertrampen. Min hustru som ägnat hela sitt liv åt att jobba med barn som barnskötare och förskollärare och som idag hade sin sista arbetsdag inför pensionen ruskar på huvudet. Hon vet av erfarenhet hur små barn älskar att klä ut sig. Små grabbar som älskar att klä sig till lucia osv.

Lästips:
Busch nobbade klimatmötet – flög till Paris för Timbro-konferens. - Dagens ETC
Ebba Busch ljög om sitt schema på Parisresan. - Dagens ETC
SD-politiker stoppar sagostund med drag queens i Trelleborg. - SVT Skåne
Kulturministern om sagostoppet i Trelleborg: Politiker ska inte styra kulturutbudet. - SVT Skåne
Trelleborgs högsta politiker om stoppad sagostund: Det har blivit tokigt. - SVT Skåne
Kulturnämnden kör över SD – Drag Queens välkomnas för sagostund i Trelleborg. - SVT Skåne
Därför läser drag-artister sagor för barn. - SVT Skåne
Kulturen är fri tills en SD:are vill något annat. - Anna Andersson i Aftonbladet

Inga kommentarer: