onsdag 21 december 2022

Dags för nytt krypande

» Mr Erdogan of Turkey blev putt.

Högsta Domstolen i Sverige har fastställt att Sverige fortfarande är en rättsstat. I veckan fastslog Högsta Domstolen att den turkiska exiljournalisten Bülent Kenes inte kan utlämnas till Turkiet. Detta trots att Turkiet krävt hans utvisning. Men HD har fastslagit att det "brott" som han är misstänkt för i Turkiet är inget brott i Sverige. Då kan han inte heller utvisas till Turkiet, hur mycket Turkiet och Mr Erdogan of Turkey än kräver detta och pressar Sveriges uppenbart ryggradslösa regering.

Mr Erdogan of Turkey
Nu ska tydligen vår utrikesminister Tobias Billström (M) resa till Turkiet och försöka mildra ilskan i Ankara genom att krypa runt på golvet och be om ursäkt. Det har redan skett flera ytterst tvivelaktiga utvisningar av kurder till Turkiet. Allt för att ge efter för turkisk utpressning. Att se svenska ministrar kräla på golvet för att tillfredsställa det närmaste vi kommer en diktator i NATO är pinsamt.

Vill NATO-ledningen att Sverige (och Finland) ska bli medlemmar i NATO så är det dags för herrarna i Washington, London, Paris osv att tala klarspråk med Mr Erdogan of Turkey. För så är det, NATO har mer nytta av ett svenskt (och finskt) medlemskap än vad Sverige och Finland har nytta av ett sådant medlemskap!

Medlemskapet i NATO är inte värt detta krälande!

Sverigedemokraterna - detta underliga parti

Här nere i Skåne har vi just nu rejäla SD-konflikter i varje fall i två kommuner. SD förbereder just nu uteslutande av 12 sverigedemokrater i Klippan. SD har där nominerat två gamla nazister (som sedan ett antal år är uteslutna ur SD) på ledande befattningar i kommunen. De gamla nazisterna fortsätter att spöka i nassefästet Klippan. Men den renhållningen är man inte intresserade av lokalt. Till och med Kristdemokraterna och ett par avhoppade Moderater (som också hotas av uteslutning) ställer upp på detta. Det blir många (-) i partibeteckningarna på de kommunala mötena i Klippan.

I Landskrona är det sverigedemokratiska kommunalrådet Stefan Olsson på väg att lämna partiet. Detta efter en rejäl konflikt i fullmäktigegruppen. Något som inte är ovanligt inom Sverigedemokraterna. Jag har sagt det tidigare, och jag upprepar det. Sverigedemokraterna är faktiskt inte ett seriöst parti. Så är det!

Lästips:
Erdogans kravlista ger oss kalla kårar. - Dagens ETC debatt
Därför knäpper Högsta domstolen Erdogan på näsan. - Olle Lönnaeus i Helsingborgs Dagblad
Turkiet: Väldigt negativt att utlämning stoppas. - Svenska Dagbladet
Tolv lokala SD-politiker utreds av rikspartiet. - Helsingborgs Dagblad
Intern konflikt bakom SD-kommunalrådets avhopp. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: