torsdag 29 december 2022

Girighet

» Avslöjar sig.

För några dagar sedan läste jag en debattartikel från en Gustaf Hoffstedt som är generalsekreterare för Branschföreningen för onlinespel. Alltså alla dessa vidriga nätspelsbolag som höjer adrenalinnivån på normalt funtade medborgare när deras påträngande, men ack så urlöjliga, reklam visas på TV. Gustaf Hoffstedt är upprörd över att statliga Svenska Spel gör reklam för sitt utbud av olika former av spel. Det finns uppenbarligen ett 70-tal kommersiella företag som lever på att lura svenskar på sina pengar. Tydligen är Gustaf Hoffstedt orolig för att dessa kommersiella blodsugare ska förlora pengar om statliga Svenska Spel stjäler en del av deras kunder. Denna Gustaf Hoffstedt har alltså i uppgift att trygga inkomsterna för de 70-tal kommersiella verksamheter (ofta registrerade på Malta...) som sysslar med online-kasino, online-betting osv. Han tycker tydligen att Svenska Spel ska privatiseras så att dessa giriga herrar och damer bakom de kommersiella bolagen kan tjäna en slant på dom också.

Själv tycker jag att det är bra att det finns en seriös aktör där det inte står en kommersiell aktör bakom som vill köpa en ny Porsche. Överskottet går istället tillbaka till statskassan och kan kanske minska våra skatter lite. Behåll Svenska Spel i folkets ägo och se till att man bedriver sin verksamhet på ett seriöst sätt. I motsats till alla dessa kommersiella blodsugare.

Det finns ett antal områden där vårt land genomfört en privatisering, exempel som förskräcker. Låt oss ta Arbetsförmedlingen! Finns det någon som kan hävda att detta blivit en succé? Möjligen då företrädare för de privata bolag som ska tjäna pengar på den privatiserade verksamheten. Bland arbetslösa och kommuner är nog entusiasmen inte riktigt lika stor.

Apoteken har privatiserats. Resultatet har blivit gott om apoteksbolag som konkurrerar om att sälja hälsokost, kosttillskott och smink. Men lagerhållningen av livsviktiga receptbelagda läkemedel har blivit sämre. Men vi har ju fått fler apotek. Mindre orter har fortfarande sitt apotek från någon av kedjorna. Men i storstäderna och i de stora köpcentra ligger apoteken grannar - och konkurrera om bäst utbud på kosttillskott och hälsokost.

Sven Tycker alltid helt gratis

Och så något helt annat. Jag ser att Mats Dagerlind, som är ansvarig utgivare för SD:s pestspridare Samnytt, har dömts till villkorlig dom och totalt 15.000 kronor i dagsböter för grovt förtal av en journalist på Dagens Nyheter. Går man in och läser på Samhällsnytt så förstår man vilken vriden och sjuk inställning till samhället som de sverigedumokrater som läser vidrigheterna får.

Läs:
Svenska Spels tipsbolag måste säljas av staten. - Dagens Nyheter debatt
Vinstlobbyn drev fram privatiseringen av AF. - Aftonbladet debatt
HD dömer ansvarig utgivare för grovt förtal av DN-journalist. - Dagens Juridik

Inga kommentarer: