fredag 23 december 2022

Denna Ebba Busch

» Tycker nästan synd om henne.

Vem av våra nya Brunblå ministrar har haft den mest fiaskobetonade inledningen på sin regeringsperiod? Vi kan väl nästan vara eniga om att det handlar om Kristdemokraternas partiledare och Energiministern Ebba Busch. Hon har ju gjort totalt fiasko!

Delvis handlar det om vidlyftiga löften innan valet under valrörelsen. Alla problem var Magdalena Andersson och Socialdemokraternas fel. Men nu skulle Ebba tillsammans med Uffe och Jimmie lösa alla dessa problem på bara några månader. Bara dom fick svenska folkets förtroende så skulle allt vara löst på nolltid.

Sedan dess har det inte blivit annat än löftesbrott, lögner, nya löftesbrott och så ännu fler lögner. Det är nästan så att jag tycker synd om den stackars Ebba Busch. Hon ville ju så gärna komma tillbaka till Makten. Och då får man ju offra lite av sanningen och lova runt även om man vet med sig att det inte kommer att gå så bra med att infria alla löftena. Faktum är att sedan har det ju visat sig att verkligheten var ännu grymmare än vad Ebba Busch hade räknat med. Det är nästan synd om Ebba Busch - fast bara nästan....

Det är nästan synd om Ebba Busch

Vad tror ni? Har hon lärt sig sin läxa? Fast för några dagar sedan verkade hon inte ha lärt sig denna läxa än i varje fall. Det trumpetades ut att nu skulle Sveriges företagare få besked, nu skulle Ebba Busch hålla presskonferens. Vad blev beskedet? Jo, att allt stoppas och regeringen börjar om från Noll med ett eventuellt elstöd till företagen. Hur många tappade hakor tror ni det fanns bland Sveriges företagare när det stod klart att Ebba Buschs utlovade besked var ett totalt obesked?

Stackars Ebba Busch. Det finns bara en lösning på problemet. Det är att vi skaffar oss en ny Energiminister som inte har otur med ALLT! Byt ut Ebba Busch! Hon kan få fortsätta köra Kristdemokraterna under isen!

Lite lästips:
Tre steg tillbaka - istället för besked om utlovat elprisstöd… - Dagens Industri
Nu får företagen fira jul med konkursen hack i häl. - Helsingborgs Dagblad huvudledare
Nytt fiasko för Ebba Busch. - Lena Mellin i Aftonbladet
Svenskt Näringsliv om uteblivet elstöd: Djupt olyckligt. - Aftonbladet
Företagarna: Förseningen leder till konkurser. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Ebba Busch: Då kommer regeringen fatta beslut om elstödet. - Aftonbladet TV

Inga kommentarer: