torsdag 28 april 2022

Var går gränsen?

» Har den passerats?

Den danske rasisten Rasmus Paludans Sverigeturné har kostat de svenska skattebetalarna stora summor och resulterat i mycket skadegörelse och skapat ett stort vårdbehov. Syftet för Rasmus Paludans turné är att lansera sitt nya svenska högerextrema rasistparti Stram Kurs som han tänkt ställa upp med till valet i september. Han misslyckades i Danmark, så nu försöker han i Sverige!

Tanken är att få så mycket publicitet som möjligt genom att provocera fram våld. Genom att förolämpa muslimer så mycket som möjligt vill han provocera fram våld. Ibland misslyckas han och de berörda negligerar honom och då får han ingen publicitet. Misslyckas han försöker han dock på nytt. Ibland lyckas han och får igång det våld han är ute efter och då är han nöjd.

Målet för hans privata parti Stram Kurs är att alla icke-vita och t.ex. muslimer ska försvinna från Sverige (och Danmark och så vidare). Just nu handlar det om att förolämpa och förnedra muslimer så mycket som möjligt. Han har därför tydligen köpt upp ett stort lager av deras heliga bok Koranen och sedan köper han bacon på utförsäljning. Genom att linda in Koranen i griskött och sedan förolämpa muslimer genom att elda upp den framför en moské så känner han att han gjort en riktigt effektiv handling.

Det enda Rasmus Paludan förtjänar
Det finns inget försvar för de våldsamma demonstrationer som förekommit mot Rasmus Paludans aktioner. De som gör så är ju inget annat än Paludans nyttiga idioter. Han förtjänar inget annat än att man negligerar honom och vänder honom ryggen.

Men, den stora frågan är var gränsen går för yttrandefriheten? Alla de som nu försvarar Paludans aktiviteter genom att påpeka att vi har yttrandefrihet och demokrati i Sverige hade troligtvis inte varit lika "accepterande" om det istället varit judar och inte muslimer som utsatts. Hade man även försvarat rätten att åka runt och ställa sig utanför synagogor och linda in Judendomens heliga skrift som ju kallas Tanakh, eller den hebreiska Bibeln, i griskött för att sedan elda upp det hela. Allt i syfte att så grovt det går att förolämpa judar? Jag tvivlar!

Vi ska ha yttrandefrihet. Du ska få ställa dig och hålla tal och hävda både de ena och de andra knäppa tankarna. Att kräva både det ena och det andra. Det ena mer korkat än det andra. Men, finns det en gräns för hur långt man får gå när syftet är att förolämpa en viss grupp så grovt som möjligt för att man hatar den aktuella gruppen. Sedan kvittar det om gruppen är judar, muslimer, homosexuella eller av en viss politisk åsikt. Men, om syftet är att så grovt som möjligt förolämpa en viss grupp människor anser jag att gränsen passerats. Polistillstånd ska inte beviljas och om det genomförs ska det på olika sätt lagsökas.

Sedan kräver demokratin att Rasmus Paludans parti Stram kurs har rätt att ställa upp i valet. Men, man får inte använda vilka metoder som helst för att få publicitet.

Så har då jag också gett korkskallen publicitet. Jag skäms! Negligera idioten!

Dom orden ska man ha rätt att använda, det kräver yttrandefriheten och demokratin!

Inga kommentarer: