lördag 16 april 2022

Släng ut Paludan

» Och spärra in ligisterna.

Den danske högerextremisten, muslimhataren, provokatören och pajasen Rasmus Paludan har efter några år med inreseförbud till Sverige gjort en ny lyckad (för honom alltså) provokationsturné i Sverige. Lyckad för honom alltså eftersom idioter låtit sig provoceras och göra precis som han hoppats på och som var hans mål.

Egentligen är det förvånansvärt att han fått polistillstånd för sina provokationer. Vi har yttrandefrihet i Sverige, och vi har demonstrationsfrihet i Sverige. Men visst måste det finnas några gränser för vad man kan få polistillstånd för? Hade jag verkligen fått polistillstånd om jag begärt sådant för att stå utanför synagogan i Malmö och elda upp judiska heliga skrifter? Jag tvivlar! Jag tycker detta är lika avskyvärda handlingar som att ställa sig och offentligt elda upp koranen och hälla ut grisblod i syfte att provocera fram bråk.

Make love - not war
Nu lyckades Rasmus Paludan med precis det han var ute efter i Linköping, Örebro och Rinkeby. Eftersom grupper med idioter hellre ville ut och slåss än att demonstrera mot den danske idioten så gick det åt helvete. Precis som Rasmus Paludan hade hoppats på. Jag hoppas att så många som möjligt av dessa korkade knäppgökar som möjligt låses in en lämplig period där dom kan få sitta och fundera över varför dom blev Rasmus Paludans nyttiga idioter och gav honom den reklam han ville ha. Deras handlande gynnade ju inte deras mål, det gynnade ingen annan än Rasmus Paludan och hans anhang. Rasmus Paludan förtjänar inget annat än totalt negligerande.

Jag ser att Polisen anser att dom gjorde rätt som gav Rasmus Paludan polistillstånd. Jag tycker man ska fundera över den saken några gånger till. Vi har demonstrationsrätt i Sverige. Men vi har inte någon lagstadgad rätt att offentligt förolämpa andra människor i syfte att få till stånd upplopp.

Nu ser jag att polisen i Landskrona, där den sista provokationen skulle hållas idag, har flyttats till hemlig plats och hemlig tid. Jag förutsätter att Rasmus Paludan därefter sätts i en polisbil som omedelbart under eskort kör honom över Öresundsbron där han sedan dumpas i Danmark och ges ett totalt inreseförbud till Sverige på lämpligen 5 eller 10 år denna gången.

Släng ut pajasen

Att sedan se Moderaternas Johan Forssell i sedvanlig ordning tycka att Justitieminister Morgan Johansson skulle ha något ansvar för det hela är ju bara helt i linje med dagens Moderater. Allt som sker (och som inte sker) är regeringens fel. Oberoende av om det är regerings ansvar eller inte. Att polisorganisationen ännu inte är fullt utbyggd efter tidigare rasering av moderatledda regeringar är naturligtvis regeringens fel. Allt det är för mycket snö i Norrland i regeringens fel. Att det regnar för mycket i Skåne är regeringens fel. Att det regnar för lite i Skåne är också regeringens fel. Att Moderaterna med minsta möjliga majoritet drev igenom att avskaffa värnplikten är nuvarande regerings fel. Att Coronapandemin spridit sig över hela världen är den svenska regeringens fel. Ja, ALLT är regeringens fel! Något eget ansvar har man inte, inte ens för de beslut man själva drivit igenom.

Jag förutsätter som sagt att Rasmus Paludan utvisas och ges ett nytt inreseförbud till Sverige. Att de ligister som vandaliserat osv spärras in. Att i fortsättningen liknande provokationer inte får polistillstånd. Och jag förutsätter att Moderaterna ställer upp till stöd för allt! Eller vad säger du Johan Forssell?

Läs:
Därför bränner Rasmus Paludan koraner i Sverige. - Sveriges Radio
Kommenderingschef i Örebro: Rätt att ge tillstånd. - Sveriges Radio
Expert: Paludans manifestation är laglig. - Sveriges Radio
Koranbrännande jurist fokuserar på Sverige. - Svenska Dagbladet
Risk för bråk - polisen flyttar extremistmöte. - Helsingborgs Dagblad
Hård kritik mot polisen efter upploppen. - Helsingborgs Dagblad
Morgan Johanssons svar efter upploppen: Inte skrivbordsgeneral. - Expressen
Vid moskén lyssnade ingen på Paludan. - Moa Berglöf i Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: