söndag 17 april 2022

Negligera pajasen

» Jag misslyckas.

Sveriges lyckligaste person måste vara den danska högerextrema pajasen Rasmus Paludan. Han gjorde ju i dagarna en svensk rundtur med syfte att skapa kravaller lite här och var genom att elda upp koranen. Tyvärr verkar det ha funnits tillräckligt många idioter som ville tillmötesgå hans önskemål och göra honom lycklig. Han uppnådde precis det han ville, alltså slagsmål med polis, bränder och allmänt upplopp. Att det finns så många hundratals idioter som är villiga att tillmötesgå en dansk högerextrem rasists högsta önskan trodde jag faktiskt inte.

Tydligen blev inte Rasmus Paludan tillräckligt nöjd med vad han uppnått utan han vill visst bättra på sitt rykte ytterligare genom några fler manifestationer på några platser där han tydligen inte lyckades fullt ut. Den här gången utan att ens begära polistillstånd.

Tydligen hade jag i gårdagens tyckeri lite fel. Sedan Rasmus Paludan senast var i Sverige för några år sedan och han bland annat stoppades vid gränsen, fick inreseförbud osv har förhållandena förändrats. Jag hade alltså fel igår. Rasmus Paludan kan nämligen inte få inreseförbud till Sverige numera. Han har nämligen svenskt medborgarskap. Det är tydligen så att hans pappa var svensk så han har av den anledningen ansökt om svenskt medborgarskap så att han fritt kan komma hit och provocera och uppenbarligen fått detta beviljat. Han har alltså dubbla medborgarskap.

Ska vi börja någonstans så är det med att ta bort hans svenska medborgarskap. Har man inget annat medborgarskap kan man inte ta ifrån någon det svenska medborgarskapet eftersom det skulle göra honom statslös. Men han har kvar sitt danska medborgarskap så jag tycker vi börjar med att ta ifrån honom hans svenska medborgarskap. Sedan ger vi honom inreseförbud på 10 år. Vi behöver inte människor som medvetet är ute efter att skapa våld i vårt land.

Jag har kollat upp hur mycket jag har skrivit om Rasmus Paludan här på Sven Tycker under åren. Det visar sig att han tydligen varit uppe för tyckerier vid 6 olika tillfällen tidigare:

Visa kärlek istället
200606 Första gången konstaterade jag att han vid valet i Danmark misslyckats med att komma in i det danska Folketinget. Trots en mycket lägre gräns än i Sverige (2%) hamnade hans Stram Kurs långt under gränsen i valet.
200829 Var andra gången. Då hade han trots att han stoppats vid gränsen och fått inreseförbud i två år med hjälp av en medhjälpare lyckats provocera fram bråk genom att bränna upp Koranen offentligt.
200903 Efter att ha fått stöd från den lokala M-toppen Torbjörn Tegnhammar i Malmö för att ha lyckats provocera fram kravallerna i Malmö söker han nu nya polistillstånd för fler provokationer i Stockholmstrakten.
201227 Ett par av hans danska sympatisörer döms för ett rasistiskt mord på en ung man med afrikanskt ursprung
210828 Rasmus Paludan hamnar själv i klammeri med rättvisan sedan ett par unga killar anmält honom för att på partiets egen nätchatt fört ytterst olämpliga samtal av sexuell natur med de unga killarna.
211004 Senaste gången var det lite allmänna funderingar över var gränsen går för vad som ska vara tillåtet eller inte tillåtet när det gäller rasistiska provokationer och aktioner.

Pajasen förtjänar inget annat än total tystnad. DÅ blir han besviken och kanske tröttnar.

Varvid jag kan konstatera att mina rader bryter mot mitt råd...

En enda person vann på kravallerna – Koranbrännaren är Nordens lyckligaste man. - Erik Helmersson i Dagens Nyheter
GW om upploppen: Borde varit restriktiv med att ge tillstånd. - Leif GW Persson i Aftonbladet
Blev fredlig protest – i stället för upplopp. - Expressen

Inga kommentarer: