måndag 25 april 2022

Små funderingar

» Lite smått och gott.

Jag såg att det internationella fredsforskningsinstitutet Sipri har räknat fram att världen under förra året förbrukade motsvarande 20.000.000.000.000 kronor på militära utgifter. 20.000 miljarder! Av den summan stod USA och Kina ensamma tillsammans för mer än hälften. Visst prioriterar våra politiker med urskiljning? Varför slösa pengar på att utrota fattigdom och sjukdom och rädda planetens miljö när man kan köpa lite fler stridsflyg och tanks?

Professorn i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, Bo Rothstein, har skrivit en ytterst intelligent debattartikel. Den mycket intelligenta Bo Rothstein tycker att vi förbjuder brännande av alla böcker. Det kvittar om det är en koranen, en bibel, någon judisk skrift eller helt enkelt bara en misshaglig bok rent allmänt. BRA tänkt!

KD:s framstående partiledare Ebba Busch och hennes partikamrat Jimmy Loord som är regionråd Region Kalmar län har insett att alla de borgerligt styrda regionerna har totalt misslyckats med sjukvården. Så numera driver Ebba Busch en kampanj för att helt centralisera till Stockholm allt ansvar för den svenska sjukvården. Och uppenbarligen även allt annat som regionerna ansvarar för som kollektivtrafik och liknande eftersom hon vill avskaffa regionerna. Varför kan du inte bara erkänna att ni misslyckats och gjort fiasko Ebba? Det löser inte problem att centralisera besluten!

Det är visst inte bara ungdomar som är förbannade på den danske pajasen Rasmus Paludan som är ute och slåss. Det gick visst rejält hett till igår när HIF tog emot Häcken på Olympia i Helsingborg. Undrar om Ebba Busch tycker att polisen ska skjuta skarpt mot fotbollshuliganer också?

För övrigt ser jag att Ebba Busch i stort sett inte fått stöd från något håll för sina tankar om vilt skjutande poliser. Fast från Sverigedemokraterna har hon naturligtvis fått stöd. Chefredaktören för Sverigedemokraternas tidning Samtiden, Dick Erixon, instämde och krävde att: - "polisen måste få skjuta för att döda". Det är tur att dom inte är så många, dom skjutgalna.

Fredrik Brokopp, som tidigare var ordförande för Polisförbundet i nordvästra Skåne, är inte imponerad av Ebba Buschs utspel om skjutande poliser. Han tycker snarast att Ebba Buschs tankar tyder på total okunskap. Det kunde jag också berättat! Jag tycker Ebba Busch ska syssla med annat i fortsättningen.

Läs:
Världens militära utgifter slår rekord. - Svenska Dagbladet
Förbjud brännande av alla tryckta böcker. - Expressen debattartikel
Vi ska förpassa landstingen till historieböckerna. - Barometern debattartikel
Rusningar utanför Olympia – polisen utreder våldsamt upplopp. - Helsingborgs Dagblad
SD:s chefredaktör: Polisen måste få skjuta för att döda. - Expo
Tidigare ordförande i skånskt polisförbund: Visar på en okunskap. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: