tisdag 12 april 2022

Ännu mer NATO

» Lite goda nyheter.

Ungefär var tredje svensk (33%) säger Nej till att Sverige ska gå med i NATO. En statistisk säkerställd ökning av motståndet. Främst är det de som inte vet som minskat, nu till 22%. Men även antalet förespråkare har minskat och är 45%. Detta i jämförelse med för en vecka sedan.

Det är alltså fler som säger Ja än Nej. Men det är inte en majoritet som säger Ja. Men högern som alltid velat föra in Sverige i NATO tycker det är bråttom att smida medan järnet är varmt. Men, ska vi verkligen driva igenom en ändring av en politik som gällt i 200 år för att en tillfällig opinion precis vill detta? Om man nu ens kan säga att en opinion vill det. Det är mindre än hälften.

Nu ska i varje fall Socialdemokraterna diskutera frågan. En stor del av partiets ledning verkar ha bestämt sig så nu ska medlemmarna övertygas!

Ha inte så bråttom! Ha lite eftertanke och diskutera sakligt frågan. Hasta inte igenom ett beslut som har verkan under så lång tid framåt. Snart kanske en av kärnvapennationerna i NATO (Frankrike) styrs av en moskvavän som Le Pen. Även om Macron väl är favorit. Om ännu lite längre tid kanske den stora kärnvapennationen inom NATO styrs av Donald Trump. Tycker vi då fortfarande att ett medlemskap i NATO är det rätta?

Diskutera frågan och låt debatten smälta innan vi hastar in i ett beslut!

Läs:
Novus: Fler säger nej till Nato. - SVT
S-toppen vill gå med i Nato. - Lena Mellin i Aftonbladet

Inga kommentarer: