måndag 18 april 2022

Dom har släppts lösa

» Jag hoppas, inte fler nu.

Dansken Rasmus Paludans lyckade turné i Sverige har verkligen släppt lös den svenska rasismen och det svenska främlingshatet. Jag har ju inte kunnat undgå att läsa kommentarer präglade av ett oresonligt hat som spritts på sociala medier och på annat håll. Av dessa hatfulla kommentarer så kan man tro att det har varit 100.000 våldsamma och mordiska muslimer som har varit ute och vandaliserat och mördat i hela landet.

Så här diplomatiskt uttrycker sig t.ex. Sverigedemokraternas partisekreterare och utbildningspolitiska talesperson Richard Jomshof:

- "Det är åratal av massinvandring, mångkulturalism och islamisering som skapat denna situation. Här har ni er mångfald, ni massinvandringsvurmande idiotier."

Sven Tycker undrar verkligen
Personligen tycker jag att en invandrarättling (Richard hette tidigare Lohikoski efter sin pappa som invandrat från Finland) som är utbildningspolitisk talesperson borde behärska svenskan bättre. I varje fall jag tycker att sista meningen avslutas konstigt. Borde det inte heta "ni massinvandringsvurmande idioter"? Men jag gissar att Richard kan det här bättre än mig, han är ju trots allt lärare och jag är bara en simpel ekonom! Men det har ju gått utför med den svenska skolan.

Hur som helst, det jag tänkte tycka till om och fundera över var vilka dessa vandaliserande och våldsamma egentligen är. Var det vanliga typiska muslimska ungdomar som blev förolämpade av Rasmus Paludans grova förolämpningar och smädande mitt under Ramadan? Ungdomar som vägrar lyda uppmaningarna från moskén att förhålla sig lugna och negligera provokatören? Som inte tänker så långt som att konstatera att om dom ger sig ut och vandaliserar så är den enda vinnaren på detta just denna danska provokatör som ju nu kan hävda att han har helt rätt? Eller är det vänsteraktivister och antirasister som inte heller tänker längre än näsan räcker? Eller är det helt enkelt "vanliga" ungdomar som är ute efter en kick och något spännande. Som av någon sjuk anledning tycker det är roligt att slåss? Kan det vara kriminella grupperingar som inte tål att se polisen lägga sig i - någonting? Är det samma ungdomar som slåss när fotbollslagens klackar drabbar samman? Som slåss just för att det är kul att slåss? Jag såg att en grupp AIK-supportrar hade gått bärsärkagång när AIK gästade Malmö samma eftermiddag (och fick på nöten med 3-0). Vilka är det som ger sig ut och så totalt motarbetar det dom (säger) att dom tror på? Jag hoppas verkligen att man genom alla de filmer som finns kan identifiera så många som möjligt av dom. Det ska verkligen vara spännande att höra hur dessa idioter motiverar sina idiotier. I detta sammanhang är väl ordet "idiotier" rätt? Men det visar på skillnaden mellan orden "idioter" och "idiotier".

För övrigt hyllar jag den svenska demokratin och den svenska demonstrationsfriheten. Man måste ha rätt att framföra vilka åsikter som helst (oberoende av hur korkade dom är). Och, även att ha rätt att demonstrera för vilka åsikter som helst (oberoende av hur korkade dom än är). MEN, jag tycker faktiskt INTE att den rätten omfattar rätten att medvetet förolämpa, håna, häda och bespotta andra personer och deras tro på vilket sätt som helst med enda uppsåt att provocera fram bråk. Sedan kvittar det om den utsatta gruppen är kristen, muslimsk, judisk, asatroende eller något annat.

Tänk efter - före!

Inga kommentarer: