fredag 22 april 2022

Är dom seriösa?

» Man kan undra.

Jag såg att hr Jimmie Åkesson i ett 30-punkters program bland annat föreslår en helt ny princip i Sverige, nämligen kollektiv bestraffning. Om någon i en familj begår ett brott ska hela familjen bestraffas! Jag undrar om det ska gälla alla former av brott, eller om det bara ska gälla för just muslimer? Jag tänker t.ex. på ett gäng fotbollshuliganer som går bärsärkagång efter att ha förlorat fotbollsmatchen. Det händer ju lite då och då att bilar sätts i brand, allmän skadegörelse och slagsmål rent allmänt. Ska i så fall också hela familjen straffas eftersom man inte kan hålla ordning på sina ättlingar? Nu senast i påskhelgen var ju AIK i Malmö och fick stryk med 3-0 av MFF. Tydligen gillade inte en del AIK-supportrar läget utan det for stolar och liknande i luften. Lyckligtvis höll man sig tydligen inne på arenan den här gången. Hur ska vi göra med nazister som är ute och slåss och vandaliserar t.ex. flyktingboenden? Ska hela familjen bestraffas då också? Eller hur har ni tänkt i SD? Eller det handlar bara om just de som är muslimer?

Jag såg för övrigt att Ebba Busch också tydligen är ute efter riktigt hårda tag. Hon tycker uppenbarligen att polisen borde skjuta skarpt mycket mer. Meja ner dom! Jag gissar att hon vill se något som liknar en amerikanisering av den svenska polisen. Och då gissningsvis även våldet rent allmänt i hela samhället. Medan vi i Sverige hade rejäla upplopp där idioter uppförde sig som just de idioter dom uppenbarligen var så hade man ju i USA ett antal masskjutningar. Det är ju en företeelse som vi i princip är förskonade från i vårt trots allt lugna hörn av världen men som inträffar lite då och då på andra sidan Atlanten när någon knäppgök öppnar eld. Det handlar inte "bara" om några skadade poliser, det handlar om ett antal dödsoffer på en gång. Vi får också se med jämna mellanrum hur amerikanska poliser skjuter skarpt. Har du snattat i en affär och vägrar lyda polisen är risken stor att du skjuts ihjäl sedan du fångats in. Allra helst om du har mörk hud! Jag tror jag föredrar den brittiska polisens policy. Dom är inte alls beväpnade som regel, utan det ska mycket till. Ta och kolla in brittiska TV-deckare och jämför med amerikanska TV-deckare. Det är oftast ganska stor skillnad. Jag håller nog på den brittiska inställningen. Ebba verkar lite fixerad vid vapen och pang-pang. Vi har ju tidigare sett henne posera både med vapen och på stridsvagnar. Det är kanske nästa krav - skicka ut en stridsvagnspluton mot våldsamma demonstranter.

Sven Tycker funderar
Men här i Sverige är det viktigast att försvara en dansk pajas som är ute efter att förolämpa muslimer. Han vill förolämpa dessa, hans hatobjekt, så grovt han kan. Alltså eldar han upp koranen, lindar in den i griskött eller varför inte bara helt enkelt ställa sig och pissa på den. Helst utanför en moské. Han har tidigare stoppats i Sverige från att göra detta och fått inreseförbud till Sverige. I Frankrike har förklarats som ett hot mot nationens säkerhet. Han har blivit stoppad och utslängd ur Tyskland vid flera tillfällen. Även i andra europeiska länder har han stoppats och slängts ut med sina sympatisörer. Men, som sagt, i Sverige ska hans demokratiska rätt skyddas. Undrar om trycket att skydda hans demokratiska demonstrationsrätt hade varit lika intensiv om det hade handlar om judiska skrifter utanför synagogor?

En stor del av skulden för att det gick som det gick läggs på polisen och den politiska styrningen. Vad dom ute på högerflanken som kommer med den kritiken glömmer att berätta är att det var under de borgerliga åren som polisen omorganiserades och skars ner samtidigt som man kraftigt skar ner polisutbildningen. Det tar tid att hinna ikapp igen efter det borgerliga fiaskot.

Rasmus Paludans rundturer i Sverige ska ses som ett försök till inledning av en valkampanj. Han har ju för avsikt att ställa upp i det svenska valet med sitt parti Stram Kurs. I Danmark gick det inte så bra. Hans parti hamnade vid senaste valet under den 2%-spärr som gäller i Danmark. I efterhand visade det sig också att han fuskat med de namnunderskrifter som krävdes för att få registrera partiet inför valet. Eftersom han har dubbelt medborgarskap kan han ställa upp i Sverige nu istället.

Kanske ska man hoppas att han verkligen ställer upp i valet. Han kan ju alltid locka till sig en del väljare från Sverigedemokraterna. Men han lär ju inte få så många röster att han kommer in i riksdagen. Däremot blir det ju färre till Sverigedemokraterna! Får man tänka så elakt?

Hur som helst så har jag plockat ut en del artiklar i de senaste dagarnas tidningar som berättar lite om bakgrund osv. Läs dom!

Läs:
SD: Dra tillbaka uppehållstillstånd för familjer till grovt kriminella. - Dagens Nyheter
SD slår nya rekord i populism. - Landets Fria Tidning
Busch om upploppen: Varför sköts det inte skarpt? - Dagens Nyheter
Busch kritiserar polisen: Varför har vi inte minst 100 skadade islamister? - Sveriges Radio
Justitieministern om Busch: Är hon inte riktigt klok? - Sveriges Radio
Paludan svartlistad i flera länder – klassas som hot. - Svenska Dagbladet
Demokratin kontra hets mot folkgrupp. - Magasin Para§raf
DEBATT: Polisens omorganisation blev en total katastrof. - Dagens Juridik
Upploppen som hand i handske för kulturkriget. - Helsingborgs Dagblad ledare
Paludans tal om svenska riksdagsvalet ännu bara snack. - Helsingborgs Dagblad
Det finns ingen annan regering i världen som har lyckats förena det L och SD står för. - Andreas Johansson Heinö i Dagens Nyheter

Inga kommentarer: