söndag 3 april 2022

Är ni förvånade?

» Det är inte jag.

Jag ser att Jimmie Åkesson (SD) ska ge sig ut på krogturné tillsammans Jan Emanuel Johansson (S) för att snacka med folk och diskutera politik. - "Det sunda samtalet" ska det tydligen heta. Visst känns det tryggt med Jan Emanuel och Jimmie i krogmiljö?

Att någon som kallar sig socialdemokrat ger sig ut och legitimerar Jimmie Åkesson på krogen säger det mesta om Jan Emanuel. En gång i tiden riksdagsman för Socialdemokraterna. Idag playboyaffärsman med flashiga skrytvåningar och exklusiva sportbilar.

Håll Sverige rent
Läste ni Jimmie Åkessons debattartikel för ett par dagar sedan med rubriken: - "Det är skillnad på flyktingar och «flyktingar»". En enda lång uppräkning av rasistiska argument till varför det är skillnad på flyktingar och "flyktingar" som Jimmie Åkesson sätter inom citattecken för att visa att dom ju inte är riktiga flyktingar. - "Ukraina är ett kristet land med en kultur som är mycket mer närbesläktad med vår egen, jämfört med till exempel klansamhällen på Afrikas horn." Det är så vidrigt att läsa att jag vill spy!

Och honom ska alltså någon som kallar sig vara medlem av Socialdemokraterna ge sig ut på krogturné med! Jan Emanuel Johansson brukar vara duktig på att bli omskriven i media. Det är bara några dagar sedan han skapade rubriker sedan han tydligen blivit stoppad i trafiken av en grupp miljödemonstranter. Så han blev upprörd över att inte komma fram snabbt nog och började ta på sig polisens arbete att med våld lyfta bort demonstranterna från gatan så att han kunde komma fram med sin fina sportbil.

Jan Emanuel Johansson tillhör en liten grupp "socialdemokrater" som gör att jag inte skulle komma på tanken att en dag återvända till Socialdemokraterna oberoende av hur mycket Nooshi Dadgostar och andra ledande vänsterpartister eventuellt trampar i klaveret, skiter i det blå skåpet eller helt enkelt bara virrar bort sig i de politiska frågorna. En annan är Widar Andersson som också verkar ha helt missförstått vad socialdemokratin borde stå för.

Men att ge sig ut på krogturné med Jimmie Åkesson? Det är väl ändå att ta steget lite väl långt ut i träskmarkerna?

Läs:
Jimmie Åkesson och Jan Emanuel på turné ihop. - Aftonbladet
Det är skillnad på flyktingar och "flyktingar". - Aftonbladet debatt
Här släpar Jan Emanuel bort klimatdemonstranter. - Aftonbladet
Fira Sverige med en staty av Jan Emanuel. - Eric Rosén i Aftonbladet

Inga kommentarer: