torsdag 7 april 2022

Gå gärna före

» Men med allt.

I sin kamp för att klaga på regeringen så har den borgerliga gemenskapen i den Brunblå sörjan enats om att kräva att Sverige ska gå före de flesta andra EU-medlemmar och omedelbart stoppa importen av olja och naturgas från Ryssland. Något som jag inte har något alls emot att Sverige gör. Snarast tycker jag att det är ganska självklart.

Ni håller väl med?
Egentligen behöver det inte få så stora konsekvenser för Sverige att stoppa importen från Ryssland. Det är ju bara en ganska liten del av olje- och naturgasimporten som kommer från Ryssland. Vi får minska konsumtionen helt enkelt. Köra lite mindre bil t.ex. Det kan ju inte vara så svårt? För den Brunblå sörjan menar väl inte att vi ska ersätta importen från Ryssland med att importera från Saudiarabien t.ex? När vi "alla" ska ha oljan och gasen från annat håll så kommer ju priset att gå upp. Det är man väl trots allt också inom den Brunblå sörjan införstådda med och villiga att förklara för konsumenterna och ta konsekvenserna av detta?

Men om vi nu ska stänga importen från Ryssland menar man då också importen av flygbränsle från Ryssland (den står för nästan halva den svenska konsumtionen)? Ska vi sätta totalstopp för importen av kärnbränsle till de svenska kärnkraftverken från Ryssland (i dag är ungefär hälften av det bränsle som används importerat från Ryssland)?

Det vore bra för miljön om vi importerade mindre petroliumprodukter och då också skar ner konsumtionen. Mycket mindre flygande och mindre bilåkande vore inte alls någon dum idé. Ska vi säga det Uffe, Jimmie, Ebba och Nyamko att vi stoppar importen från Ryssland och så skär vi ner konsumtionen av dessa produkter i Sverige i motsvarande omfattning?

Visst vore det en bra idé? Vad säger ni?

Inga kommentarer: