lördag 5 februari 2022

Coronarestriktioner

» Bye bye, ni är inte saknade.

Så kom då till slut beslutet som vi väl många har väntat på. Alltså att de flesta restriktioner pga Coronapandemin avskaffas om några dagar. Det är väl så att de flesta av oss är nu ordentligt vaccinerade. Lägger man till detta att den senaste varianten Omikron inte ger så allvarlig sjukdom så är det nog dags att slopa alla inskränkningar i våra liv. Vi har väl mer eller mindre uppnått det som kallas flockimmunitet. Covid-19 är inte mycket värre än en vanlig förkylning och väl nästan mildare än sedvanlig säsongsinfluensa. Alltså är det dags att klassa ner det hela.

Jag och min hustru och även vår yngsta son, som ju bor på ett LSS-boende under veckan, har alla fått våra tre sprutor nu. Min äldsta son var i veckan och fick sin tredje spruta och min dotter har bokat tid för tredje sprutan i nästa vecka. Även min snart 101-åriga mamma har fått sina tre sprutor. Vi känner oss alltså ganska säkra nu. Att slopa restriktioner osv är alltså ett helt korrekt beslut.

Men jag kommer nog att fortsätta med att sprita händer och ha på munskydd i samband med mitt dagliga besök hos mamma. Likaså att vara beredd med munskydd om det skulle vara fullproppat på tåget när jag reser.

Däremot är jag inte helt övertygad om ifall inte de begränsningar som fanns även skulle gälla i fortsättningen för de som aktivt valt att inte vaccinera sig? Den egoism och okunnighet som präglat denna lilla minoritet är ofattbar. Jag har faktiskt inte sett några argument mot vaccinationerna som jag kan acceptera. Det handlar om en ofattbar okunnighet.

Jag har en mycket stark sympati för de krav som finns på att den som jobbar inom sjukvård och annan vård SKA vara vaccinerad. Att vägra vaccinera sig ska jämställas med att vägra bära skyddsutrustning!

Sven Tycker

Inga kommentarer: