fredag 4 februari 2022

Bulletin

» Upp som en sol...

Projektet Bulletin har präglats av den ena skandalen efter den andra. Bulletin är en nättidning ute på högerkanten som hade stora planer. Man knöt till sig den ena välkända skribenten efter den andra ute på högerfronten. Ledarskribenter på Svenska Dagbladet och liknande kändisar lockades med ett spännande projekt och uppenbarligen goda löner.

Men hela projektet har präglats av problem och skandaler. Den ena efter den andra har hoppat av projektet igen. De ekonomiska förutsättningarna har hela tiden varit ett problem. Nu läser jag att en av de långivare som satsat pengar i projektet har begärt tidningen i konkurs sedan hon inte fått återbetalning av lånet. VD:n avgick direkt efter att ha delgivits konkursansökan. Skulderna är fler. Återstående styrelseledamöterna Tino Sanandaji och Dan Korn är båda bosatta utomlands (Ukraina och England).

Bulletin - fiaskoprojektet
Antalet prenumeranter har inte på långa vägar nått upp till målet. Och en stor del av de uppgivna siffrorna över prenumeranter avser olika former av gåvoprenumerationer. Nu senast läser jag att Bulletin riskerar att få betala tillbaka hela eller delar av presstödet eftersom det visat sig att man fifflat med låsta och öppna artiklar på hemsidan.

Jag såg också nyligen att man stämts för att ha stulit utseendet på B:et i logotypen från ett tyskt förlag.

Det hela visar på att många namnkunniga namn och proffsig framtoning inte alls är en garanti för framgång. Ska bli spännande att se hur länge projektet överlever.

Läs (eller låt bli...):
Bulletin. - Bulletins hemsida
Långivare begär Bulletin i konkurs: På obestånd. - Expressen

Inga kommentarer: