söndag 20 februari 2022

Är sladder nyttigt?

» Eller bara skadligt?

I går nåddes jag av det chockartade ryktet om att vår högt älskade kronprinsessa Victoria och hennes ljuva make Daniel hade en (eller flera) fnurror på tråden och var på väg att skiljas. Som blint troende rojalist blev jag chockad och nästan förlamad av detta elakartade rykte. Hur kunde dessa underbara människor, som verkligen står över allt annat, försätta sig i en sådan situation? Eller ännu värre, hur kan någon vara så elak att man sprider ett sådant vidrigt rykte innan man fått det bekräftat? Jag förutsatte att det naturligtvis inte kan finnas någon som helst grund för skriverierna.

Nä, jag ska vara ärlig. När jag såg på TV-nyheterna igår att Hovet gått ut och dementerat ryktena så tänkte jag, dom ryktena har jag inte alls hört något av. Går man ut och dementerar något som folk knappt hört talas om så blir i varje fall jag ytterst misstänksam. En förfrågan till min älskade hustru avslöjade dock att det tydligen skrivits om det i sladderpressen. Jag läser mycket, men sladderpressen håller jag mig borta från. Men jag förstod att Vänt i Häcken, Svensk Gamtidning eller vad dom nu heter tydligen har skrivit om ämnet en tid. En kort sökning på det ännu vidrigare, Stoppa Pressarna, visade att dom tydligen spekulerat och fabulerat i ämnet en tid.

Jag ska poängtera att jag struntar totalt i vilket. Som republikan tycker jag att dessa båda individer ska behandlas precis på samma sätt som andra. Det vill säga, vi har inte att göra med om dom har en fnurra på tråden eller inte. Dom ska varken utsättas för extra bevakning, men inte heller ska man ta speciell hänsyn till dom jämfört med andra. Hade jag hamnat i deras situation hade jag mått dåligt av svanseriet. För svanserier är vad det handlar om.

Uppriktigt sagt så det mest hedrande Victoria Bernadotte kunde göra är att gå ut offentligt och deklarera att hon tycker hela det rojalistiska tramset är otidsenligt och att hon inte vill vara med längre. Hon vill istället förvandlas till en helt vanlig svensk och få vara ifred för skvallerpress och liknande svinstior.

För övrigt var alltså min första tanke när jag hörde om Hovets förnekande av ryktena att om dom gör sig sådant besvär för att förneka ryktena, då måste det ligga något bakom dessa rykten! Sedan skämdes jag lite över att jag ens brydde mig!

Läs:
Hovet dementerar skilsmässorykten – Jenny Alexandersson kommenterar. - Aftonbladet
Hovet dementerar skilsmässorykten: Saknar grund. - Aftonbladet
Hovets besked en toppnyhet i Europa. - Aftonbladet
Victoria och Daniel dementerar skilsmässorykten. - Expressen
Hovet borde ha agerat långt tidigare på ryktena. - Expressen
Experten: En häxjakt på Daniel och Victoria. - Expressen
Otäcka ryktet om Victoria och Daniel på Hovet. - Stoppa pressarna
Sanningen om krisen mellan Victoria och Daniel. - Stoppa pressarna
Andra kvinnan om Daniels svek mot Victoria. - Stoppa pressarna

Inför republik

Republik NU. - Republikanska Föreningen

Inga kommentarer: