tisdag 8 februari 2022

Veckans gladaste skratt

» Och förvånande fakta.

Dagens goda skratt fick jag när jag läste att Meta (det är alltså moderbolaget till bland annat Facebook och Instagram) hotade med att lämna Europa om inte EU slutade att lägga sig i hur dom samlade in uppgifter om sina kunder och delade dom med andra. EU har på gång regleringar av möjligheterna att samla in uppgifter om sina kunder och sedan föra över dom till andra länder t.ex. Något som naturligtvis hotar Facebooks och dom andras vinster. Det är ju på att samla in uppgifter om oss och sedan fritt flytta och sälja riktad reklam osv som man tjänar sina pengar.

Tillåt mig skratta
Men att för hård reglering skulle innebära att man drar bort Facebook och Instagram från den europeiska marknaden är ett tomt hot. Drar man bort t.ex. Facebook så tjänar man ju verkligen ingenting! Det hela är ett tomt hot, som inte förtjänar något annat än ett stort skratt.

Sedan finns det naturligtvis några som skulle dra en suck av lättnad också!

Är dom verkligen så dumma att dom tror att ett så korkat hot ska ha effekt?

Eller kan det vara en effekt av det faktum att Facebook håller på att förlora sin ledande roll på marknaden?

Jag såg förresten en sammanställning av bensinpriserna i de europeiska länderna. Visste ni att bensinpriset i Sverige är det lägsta i Norden? Ja, Island såg jag inte i sammanställningen, men Danmark, Norge och Finland har högre bensinpriser än Sverige. Så låter det inte när lobbygrupperna härjar?

Fast dom håller ganska tyst om att prishöjningarna främst beror på att priset på råolja stiger...

Läs:
Europeiska ministrar skrattar åt Metas hot: Livet utan Facebook är väldigt skönt. - Resumé

Inga kommentarer: