fredag 18 februari 2022

Så kan det gå

» Om man har storhetsvansinne.

Jag ska börja med att be om ursäkt för att jag känner en viss skadeglädje. Jag brukar säga att skadeglädje är den enda sanna glädjen. Men egentligen har jag samtidigt påpekat att skadeglädje ju faktiskt inte är en sann glädje utan något helt annat. Det är ju något som egentligen inte är positivt, som ju faktiskt glädje ska vara.

Varför denna inledning? Jo, jag ser att högerpublikationen Bulletin av Stockholms Tingsrätt har förklarats i konkurs. Bakgrunden till detta är ett lån på en miljon som inte betalats tillbaka. Herrarna bakom Bulletin har ursprungligen förnekat att pengarna ens var ett lån. Det har man senare tydligen tvingats erkänna. I dag hävdar styrelseordförande Tino Sanandaji att skulden är betald och han överklagar konkursbeslutet. Fast några pengar har inte kommit fram, så vad som egentligen händer vet vi inte.

Svenm Tycker till om det mesta
Bulletin var ett mycket högprofilerat högerprojekt. Man slog på stort från början med att engagera välkända (och dyra....) högerskribenter. Men sedan starten har det varit ständiga konflikter. Det har inte bara handlat om pengar utan om många andra former av konflikter. Man har beskyllts för att fiffla för att få presstöd. Skribenter har hoppat av. Ägare och styrelsemedlemmar har hoppat av. 30 miljoner har bränts iväg. Man verkar ha levt efter deviset att all publicitet är god publicitet. Det håller jag inte med om.

Mitt intryck är helt enkelt att man haft storhetsvansinne från början. Istället för att bygga upp från grunden har man köpt över välkända skribenter för att kunna göra en rivstart. En konkurs nu behöver dock inte innebära slutet för Bulletin. Enligt Tino Sanandaji har man fått ordning på det mesta idag. Det återstår att se!

För oss som istället för att befinna oss på den Brunblå sidan befinner oss på den Rödgröna sidan finns det en hel del spännande tidskrifter att läsa. Tidskrifter som tagit det lite lugnare och inte satsat stora pengar på att göra en rivstart. Här är några tips:

Dagens ETC
Tidningen Syre
Tidningen Global
Landets Fria Tidning

Testa dom och låt Bulletin gå i graven...

Läs:
Ödesdag för sajten Bulletin. - SVT
Bulletin försätts i konkurs. - Aftonbladet
Bulletin i konkurs. - Aftonbladet
Nyhetssajten Bulletin i konkurs. - Dagens Juridik
Bulletin försätts i konkurs – sajtens invändningar: uppenbart ogrundade. - Dagens Media
Bulletin-grundaren: Vi kommer att överklaga. - SVT Kultur
Konkurs nödvändigt för att rädda Bulletin. - Svenska Dagbladet
Stort tack Bulletin, för allt ni gör för vänstern. - Thomas Engström i Aftonbladet

Inga kommentarer: