tisdag 15 februari 2022

Jimmie har bestämt sig

» Det är ajöken Nyamko.

Det är uppenbart att Jimmie Åkesson har bestämt sig. En Brunblå högerregering har bäst förutsättningar att bli en verklighet om man slipper släpa på Nyamko Sabuni och Liberalerna. Alltså har Jimmie Åkesson nu gått ut och avrått från att stödrösta på Liberalerna så att dom klarar sig över 4%-spärren. Det är helt enkelt bättre att Liberalerna inte klarar sig över spärren.

Vad vännerna Ebba Busch och Ulf Kristersson tycker om detta har inte framgått än så länge. Men min gissning är att dom snart har köpt Jimmie Åkessons resonemang, som dom brukar göra. Dels är det ju dumt att slänga bort stödröster om Liberalerna ändå skulle åka ut. Dessutom kan man inte riktigt lita på stöd från Liberalerna för att bilda en Högerregering baserad på den Brunblå sörjan.

Bättre att slippa Nyamko Sabuni
Bäst är att slippa Liberalerna!

Dessutom ser jag att Jimmie Åkesson just nu främst funderar över vilket som är taktiskt mest fördelaktigt för Sverigedemokraterna. Att sitta i en Högerregering tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna eller om man "bara" ska vara ett stödparti och då ju slippa ta något ansvar. Vilken slutsats han kommit till vet vi inte - än. Kräver Jimmie plats i regeringen så kommer Uffe och Ebba att acceptera detta.

Läs:
Åkesson ifrågasätter M och KD-strategi: Tåget har gått. - Aftonbladet
Åkesson (SD): En röst på Liberalerna riskerar att bli bortkastad. - Sveriges Radio
SD analyserar om inne eller ute är bäst. - Aftonbladet

Inga kommentarer: