söndag 13 februari 2022

Politisk mobbning

» Jag får lite dåligt samvete.

För en tid sedan läste jag om en utvärdering som polisen gjort gällande mobbning och attacker mot politiker. Enligt undersökningen var det partis politiker som var värst utsatta de från Miljöpartiet. Allra helst unga kvinnliga politiker från Miljöpartiet utsätts för ganska mycket attacker och förtal osv på t.ex. sociala medier. Just kvinnliga politiker från Miljöpartiet var hårt utsatta för förtal, hot och attacker på olika sätt. Skyldiga var främst unga killar ute på högerkanten, t.ex. sverigedemokrater och liknande.

Var dessa fakta något som förvånade er?

Jag funderade lite på detta när jag bestämde mig för dagens ämne. Det finns speciellt två partiledare som jag totalt saknar förtroende för. Dels Jimmie Åkesson (som väl inte så många utanför Sverigedemokraterna har något förtroende för) och dels Ebba Busch. Jag uppfattar Ebba Busch som en falsk, populistisk och okunnig politiker. Ja, jag kan inte hjälpa detta. Men Ebba Busch? Nä tack!

Den nya Brunblå sörjans Högerallians
Vad föranleder då dagens attack mot denna kvinnliga politiker? Jo, jag läste en artikel i vår lokala gratisutdelade reklamblad. Lokaltidningen Söderåsen. Dom har frågat alla 8 partiledarna samma fråga: - "Vad ser du som ditt partis största utmaning?" Svaret från Ebba Busch får mig att skratta:

- "Att visa på att det finns ett annat regeringsalternativ till den rödgröna röran vi har i dag. Det går att få till ett maktskifte - en regering som kan vända utvecklingen inom några av de områden där det finns stora samhällsproblem. Den som i höst röstar på S, V, MP eller C röstar för fyra år till av permanenta regerings- och budgetkriser."

Så säger alltså partiledaren för ett parti med stöd av kanske så mycket som drygt 5% av väljarna som satsar på att bilda en regering tillsammans med två partier med omkring 20% (Moderaterna och Sverigedemokraterna) och ett parti som i realiteten verkligen hotas av att åka ut ur riksdagen. Det är fyra partier som inte kan enas om hur den kommande regeringen ska se ut. Ska det parti som kanske är störst få vara med i regeringen? Frågar man de andra partierna så får man olika svar varje gång man frågar. Ibland lovar man från M och L heligt att SD kommer inte att få vara med i regeringen. Nästa dag har man ändrat sig. För att nästa dag igen återigen lova heligt att dom inte ska få vara med.

Det är alltså dessa fyra partier som enligt Ebba Busch ska göra att vi slipper regerings- och budgetkriser de kommande fyra åren? Jag tolkar detta som att Ebba Busch nu har bestämt att Kristdemokraterna och Moderaterna nu slutgiltigt har bestämt sig för att Sverigedemokraterna blir en del av en Brunblå Högerregering. Hon verkar också ha bestämt att Liberalerna klarar fyraprocentspärren och också accepterar att bilda regering tillsammans med Sverigedemokraterna.

Det är ett spännande konstaterande. Själv skrattar jag mest!

Ebba Busch - du är en politikerpajas!

Bevare oss väl för denna Brunblå sörja!

Inga kommentarer: