söndag 1 september 2019

Israelkritik är INTE antisemitism

» Makthungrig höger förnekar sig inte

I kampen om extremhögerväljarna i Israel, där valrörelsen pågår, har Benjamin Netanyahu upprepat sitt löfte att annektera de israeliska bosättningar som byggts på ockuperad mark på Västbanken. Ett tilltag som bryter mot alla tillgängliga internationella lagar.

Men, som vanligt kommer staten Israel att få göra precis som dom vill. Detta eftersom de som kallar sig Israelvänner är fullt upptagna av att kritisera all kritik av staten Israel för antisemitism. Istället för att framföra någon form av kritik mot högerregimen i Israel för brott mot internationella lagar. Det är nämligen dessa grupper som har någon möjlighet att påverka högerregimen i Israel.

Staten Israel har utan att bry sig om internationella lagar ockuperat Västbanken. Man har annekterat hela staden Jerusalem. Man har annekterat Golanhöjderna från Syrien. Man genomför regelbundet flygbombningar av mål i andra länder i Mellanöstern, som Syrien, Irak, Libanon osv. Man utsätter Gaza för en förödande blockad som förhindrar de som bor där en dräglig tillvaro. Man bygger ständigt ut bosättningar där israeliska medborgare flyttar in på mark som stjäls på Västbanken. Israel har skaffat sig kärnvapen utan att omvärlden reagerat. Man förtrycker den palestinska befolkningen på den ockuperade Västbanken och har infört en form av apartheid-politik i området.

xxxxx
Allt detta sker utan att omvärlden reagerar. Andra stater som misstänks vara på väg att skaffa kärnvapen utsätts för blockader, sanktioner och till och med invasioner (se Nordkorea, Iran och Irak). När Israel skaffade sig kärnvapen var omvärldens reaktion - Jaha! När israeliskt flyg bombar mål i grannländerna är reaktionen notiser i media. Skulle något annat land skicka flyg och bomba mål i andra länder skulle protesterna hagla. När Israel annekterar andra länders territorium kommer det protester från olika grupper. Som sedan utpekas som antisemiter. Detta medan andra länder officiellt möjligen pliktskyldigt säger att det bör ni inte göra. Hade andra länder ockuperat och annekterat områden som tillhör andra stater hade det blivit sanktioner och kraftiga protester. Se Rysslands annektering av Krim. Där det mycket noga poängterats att gränser inte kan ändras med militärmakt och Ryssland har utsatts för sanktioner. Skillnaden är möjligen att ingen egentligen har hävdat något annat än att de som bor på Krim valt att ansluta sig till Ryssland. Det har INTE de som bor på Västbanken gjort.

Verkligheten är den att Israel trots upprepade brott mot internationella lagar behandlas med silkesvantar och tillåts göra som man vill. Kanske för att man är rädda för att bli kallade antisemiter? Det är en skam för världssamfundet att man låter en extrem högerregim göra som man vill.

Så här motiverar Benjamin Netanyahu sitt beslut:

- "Med Guds hjälp kommer vi att tillämpa judisk suveränitet på alla samhällen, som en del av det (bibliska) Israels land, och som en del av staten Israel."

Byt ut "Israel" och "judisk" mot någon annan stat och någon annan religion så skulle ni få se på protester.

Tyvärr är det så att dagens staten Israel styrs av en extrem ortodox högerregim som fullständigt struntar i internationella lagar. Det finns en opposition i Israel. En opposition som förtjänar allt stöd. Att kritisera det som högerstyret i Israel under Benjamin Netanyahu gör handlar inte om antisemitism, det handlar om att hålla på internationella lagar och allmän mänsklighet.

Läs lite mer:
Netanyahu förnyar löfte om annektering
Netanyahu förnyar löfte om annektering

Inga kommentarer: