tisdag 10 september 2019

I dag är det skolans dag

» Måtte hon aldrig få makten

Jag såg på TV:s nyheter i går moderaternas Elisabeth Svantesson kommentera att rättsväsendet får för lite pengar i den nya budgeten som precis presenteras.

Några timmar tidigare hade jag läst en artikel i tidningen om en Lars Sjöström som nu går i pension, har var chef för Förvaltningsrätten i Skåne. Låt mig citera:

Moderaterna
- "Men i den höstbudget som oppositionen fick styra hade engångsbeloppet för 2019 tagits bort. Först med vårens tilläggsbudget kom det extra pengar, 77 av de 90 miljoner som domstolen i Malmö ansåg sig behöva."

Moderaternas ekonomiska talesperson och alltså Moderaternas kandidat till Finansministerposten, Elisabeth Svantesson, kritiserar alltså i dag att Rättsväsendet inte får tillräckligt med pengar. Samtidigt drog hon alltså in på pengarna till Rättsväsendet i den s.k. Servettskissen till budget som hon tillsammans med Kristdemokraterna och Sverigedumokraterna drev igenom. Regeringen fick gå in med tilläggspengar för att rädda verksamheten. Hon borde skämmas öronen av sig. Måtte hon ALDRIG få något ansvar för svensk ekonomi.

För övrigt är det fascinerande att Sveriges näst största parti leds av två politiker med alla dessa lik i lasten. Det är tur att media är så borgerligt dominerad att dessa skandaler inte plockas upp. Men låt oss döma Elisabeth Svantesson för hennes insatser med samhällets pengar och inte hennes girighet för egen vinning. Hon ska inte heller dömas för sin bakgrund i den religiösa sekten Livets Ord. Den ökända s.k. servettskiss till budget som hon knåpade ihop en dålig kväll och drev igenom i Riksdagen tillsammans med Kristdemokraterna och Sverigedumokraterna skapade stora problem på många områden. Detta eftersom den inte var genomtänkt utan det gjordes indragningar av bidrag rent slumpmässigt här och var utan att ens reflektera över konsekvenserna. Måtte denna inkompetenta kvinna aldrig få något ytterligare avgörande över svensk ekonomi!

Det ska dock påpekas att det fiffel med bidrag som Elisabeth Svantesson gjorde sig skyldig till för att berika sig själv inte har bedömts som kriminellt. Detta i motsats till ett antal andra riksdagspolitiker. Bland annat är just nu två representanter för Sverigedumokraterna föremål för polisutredning och där vi kan förvänta oss ett åtal vilken dag som helst. Mest illa ute är väl Patrick Reslow som så sent som 2017 bytte parti från Moderaterna till Sverigedumokraterna. Elaka tungor hävdar att han lämnade Moderaterna eftersom han riskerade att inte bli nominerad på nytt till Riksdagen. Nu valdes han 2018 in på nytt, men nu för Sverigedumokraterna. Hans fiffel med resor på skattebetalarnas bekostnad var igång redan på moderattiden.

Sverigedumokrater
På tal om Sverigedumokraterna så har SD lokalt här i Åstorp hamnat i tidningen igen. Nästa SD-politiker att uteslutas ur partiet blev Jan Hennicks. Det är inte så länge sedan som partiets förstanamn på kommunlistan, Maria Gottschalk, lämnade partiet / uteslöts. Nu är det alltså två partilösa vildar i kommunpolitiken - och det har bara gått ett år än av mandatperioden. Det intressanta är att dessa båda, Maria och Jan, sitter båda i Kommunstyrelsen. Sverigedumokraterna har fyra platser i Kommunstyrelsen. Två av dessa har alltså nu uteslutits ur SD och sitter som politiska vildar kvar i Kommunstyrelsen. Sverigedumokraterna har bara två egna platser kvar. Ännu mer intressant är att SD har två platser i Kommunstyrelsens arbetsutskott. Dvs dom hade två platser. Det är nämligen just Maria och Jan som sitter på dessa båda platser. Alltså är Sverigedumokraterna inte längre representerade i KSAU. Där sitter nu två partilösa vildar på deras platser.

Något som kan komplicera det politiska livet i Åstorp. Kommunen styrs av en minoritet bestående av S+C+V som har 13 mandat i Kommunfullmäktige. Till detta två oppositionsblock. Åstorpsalliansen med 9 mandat (M+Kd+L) och Sverigedumokraterna med 9 mandat. Dvs det var 9 platser en gång i tiden...

Läs mer:
Liberalerna: ”Tillskott på 700 miljoner till rättsväsendet nästa år”. - SVT
SD: ”Tyvärr alldeles för lite”. - SVT
Domstolschefen: ”Det här är vårt sorgebarn”. - Helsingborgs Dagblad
Svantesson, din egen församling styrde vad tjejer skulle ha på sig. - ETC
Här är skeletten i de tänkta M-ledarnas garderober - ETC
Här är talet Elisabeth Svantesson borde hålla - Aftonbladet
SD-topp i polisförhör – misstänkt för sju bedrägerier. - Aftonbladet
Två SD:are i riksdagen nu officiellt brottsmisstänkta. - Aftonbladet
Privata festresor, lyxboende i Asien och hotellsviter åt anhöriga – för skattemedel. - Aftonbladet
Jan Hennicks utesluts ur SD. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: